Ajutaţi-l pe Marian! Adolescentul are nevoie, din nou, de ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Rusu, adolescentul despre care „Adevărul" a povestit, încă din primăvara anului trecut, clipele grele prin care a trecut din cauza cancerului, are nevoie, din nou, de ajutorul nostru.

Elev în clasa a XII-a al Liceului „Anghel Rugină", tânărul a suferit de o boală cruntă din cauza unui banal accident de bicicletă. Marian a fost diagnosticat cu cancer. Povestea cruntă a lui Marian (18 ani) a început în vara anului 2010. Era un băiat plin de energie, căruia îi plăcea sportul, mai ales mersul pe bicicletă. Parcurgea zilnic câţiva kilometri pe două roţi. Într-o zi, din cauza oboselii, s-a împiedicat şi s-a lovit la genunchiul drept. După nenumărate investigaţii medicale, medicii au dat un verdict crunt: tumoră malignă la oasele lungi ale membrelor inferioare. (Citeşte aici detalii)

Marian luptă ca să meargă din nou

A luptat din răsputeri, atrecut cu bine de operaţii şi de tratamentul cu citostatice, însă în urma analizelor perioadice, medicii au descoperit că boala a urcat la plămâni. „Pe 25 aprilie, 2012, şefa secţiei de oncologie a Spitalului „Sfânta Maria" din iaşi ne-a sugerat ca Marian să facă o radiografie pulmonară. De ce ne era frică, nu am scăpat. A fost diagnosticat cu tumoră malign la ambii plămâni", ne-a povestit cu lacrimi în ochi, Nina Rusu, mama  lui Marian.

Campanie: Colegii lui Marian vând mărţişoare pentru a-l ajuta

Nu mai are bani de operaţie

Investigaţiile medicale au continuat, iar medicii au decis ca Marian să meargă la Institutul Oncologic „Prof. dr. Alexandru Trestioreanu" din capital pentru a fi operat. Pe 12 iulie, anul acesta, tânărul a suferit prima intervenţie chirurgicală la unul din plămâni. A urmat tratamentul specific cu citostatice, însă a fost programat pe 10 septembrie pentru operaţie la celălalt plămâni. Din păcate, singurul venit din familia lor este salariul mamei, după ce tatăl şi-a pierdut serviciul acum 4 ani. Ar avea nevoie de 2.000 de lei, bani cu care să poată merge la Bucureşti pentru operaţie şi pentru tratamentele post-operatorii. „Rog oamenii de bines ă ne ajute. Marian e prea tânăr ca să îl pierd. E o fire luptătoare care vrea să trăiască. Visul lui e să urmeze Facultatea de Management", ne roagă mama lui Marian.

Cei care vor să îl ajute pe Marian pot face donații în următorul cont: RO55RNCB0501113176470001. Contul este deschis pe numele Rusu Ticu-Marian la sucursala BCR 13 Decembrie situată în Vaslui, strada Ștefan cel Mare, nr. 1, bl.434, sc. A.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite