Vaslui: Marian luptă împotriva cancerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elev al Liceului „Anghel Rugină“, adolescentul suferă de o boală cruntă din cauza unui banal accident de bicicletă. Marian a fost diagnosticat cu cancer. Proteza de care are nevoie pentru a-i fi salvat piciorul drept costă 30.000 de euro, bani de care familia nu dispune.

Povestea cruntă a lui Marian Rusu (16 ani) a început în vara anului trecut. Era un băiat plin de energie, căruia îi plăcea sportul, mai ales mersul pe bicicletă. Parcurgea zilnic câţiva kilometri pe două roţi. Într-o zi, din cauza oboselii, s-a împiedicat şi s-a lovit la genunchiul drept.
Iniţial, a crezut că e o simplă vânătaie, însă genunchiul i s-a umflat din ce în ce mai tare. S-a dus la spital, iar medicii l-au diagnosticat cu entorsă. Cu unguent şi analgezice, Marian a rezistat, însă din luna noiembrie a anului trecut durerile s-au intensificat.

„Ne-am dus din nou la medic şi i s-a făcut o radiografie. Domnul doctor Ilieş ne-a recomandat să mergem la Iaşi să facă o biopsie şi atunci am înţeles despre ce e vorba", ne-a spus plină de durere Nina Rusu, mama lui Marian.

Are o tumoră malignă

După ce i s-a făcut biopsia, rezultatul dat de medicii ieşeni a căzut ca un trăsnet: sarcom nediferenţiat sau, mai clar, o tumoră malignă la oasele lungi ale membrelor inferioare. „Am crezut că a căzut cerul pe mine. Nu am putere financiară să-l ajut. Medicii ne-au spus că ar avea nevoie de o proteză internă ca să nu îi amputeze piciorul. Din păcate, costă aproximativ 30.000 de euro", se plânge femeia. Mai mult, pentru a i se pune proteza, Marian ar trebui să ajungă la o clinică din Germania, unde se fac astfel de intervenţii chirurgicale. Costurile operaţiei s-ar ridica la 30.000 de euro.

„Acestui băiat îi trebuie neapărat o proteză pentru ca boala să nu recidiveze. În ţară nu se fac astfel de intervenţii chirurgicale, ci doar i se amputează piciorul", i-a confirmat şi medicul pediatru Radu Pătârlăceanu de la Spitalul Militar din Cluj.

Fratele renunţă la operaţie

Şi fratele mai mare al lui Marian, Ştefan, amână de mulţi ani un transplant de cornee. Acum student în anul I la Facultatatea de Informatică din Iaşi, el a fost victima unui incendiu teribil când avea doar 4 luni. A rămas cu sechele pe faţă şi pe mâini. „De când am aflat de Marian, am renunţat la mine. Eu sunt mai mare. Prefer să văd doar cu un ochi toată viaţa, numai să se facă el bine", explică Ştefan.

Singurul venit din familia lor este salariul mamei şi alocaţiile lor. Tatăl şi-a pierdut serviciul acum trei ani. „Nu vreau să renunţ. Au mai fost cazuri care s-au rezolvat. Sunt sigur că voi reuşi şi trebuie să reuşesc. Vreau să urmez Facultatea de Management. Acesta este visul meu", a spus Marian.

Cei care vor să îl ajute pe Marian pot face donații în următorul cont: RO55RNCB0501113176470001. Contul este deschis pe numele Rusu Ticu-Marian la sucursala BCR 13 Decembrie situată în Vaslui, strada Ștefan cel Mare, nr. 1, bl.434, sc. A.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite