Afacerist din Vaslui, acuzat de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au făcut dosar penal unui om de afaceri din Vaslui, acesta din urmă fiind acuzat de evaziune fiscală.

Cercetările au fost demarte de oamenii legii în urma unei sesizări făcute de Garda Financiară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Astfel, Eduard T., în vârstă de 35 de ani, administratorul unei societăţi care comercializa produse din carne, este acuzat că în perioada 2010-2011 a înregistrat în contabilitatea firmei mai  multe facturi fiscale reprezentând operaţiuni fictive.

Directoarea de la SC Vascar SA Vaslui, anchetată de DNA

Poliţiştii au efectuat cercetări cu privire la 14 societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Iaşi, care figurau ca furnizori pentru societatea administrată de Eduard T. S-a constatat faptul că în evidenţele contabile ale societăţii au fost înregistrate peste 120 facturi fiscale reprezentând livrări materiale, piese auto, produse alimentare şi nealimentare şi prestări servicii transport marfă. La audieri, administratorii societăţilor furnizoare au declarat faptul că nu au desfăşurat relaţii comerciale cu societatea comercială din municipiul Vaslui.

Au fost identificate facturi emise pentru livrarea de carne de pui de către o societate care are ca obiect principal de activitate servicii IT, facturi pentru piese auto emise de o altă societate care are ca obiect de activitate livrarea de echipamente pentru locomotive şi vagoane sau facturi pentru servicii de întreţinere instalaţii frigorifice emise de o societate care are ca obiect de activitate doar comercializarea produselor textile.

Pentru clarificarea operaţiunilor efectuate de afacerist, a fost dispusă o expertiză fiscală, constatându-se faptul că facturile nu sunt întocmite cu toate elementele prevăzute de legislaţia în vigoare şi nu există documente care să constituie dovada intrării în gestiunea societăţii a produselor achiziţionate şi a prestărilor de servicii de la cele 14 societăţi.

„Faptele săvârşite de omul de afaceri întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală, fapt pentru care poliţiştii de investigare a fraudelor au înaintat dosarul penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui cu propunerea de trimitere în judecată a învinuitului", ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către societatea comercială administrată de Eduard T. este de 481.438 lei, reprezentând diminuare TVA de plată la bugetul de stat. Pentru recuperarea acestuia, s-a dispus măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor aparţinând învinuitului Eduard T.: o construcţie cu destinaţie de spaţiu comercial şi teren aferent în suprafaţă de 1.347 de metri pătraţi, dar şi alte bunuri aflate în patrimoniul societăţii, cum ar fi 3 autoutilitare. Toate urmează a fi valorificate de lichidator, la finalizarea procedurii generale de insolvenţă a societăţii dispusă de Tribunalul Vaslui.

DNA a trimis-o în judecată pe Gabriela Ciuburciu, o influentă femeie de afaceri din Vaslui

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite