244.000 de petarde confiscate de polițiștii vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii vasluieni au întocmit, luni, dosar penal pe numele unui bărbat în vârstă de 39 de ani după ce în autoturismul pe care-l conducea au fost găsite, în urma unui control în trafic, 244.000 de petarde din clasa I și II.

„Petardele au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept", a spus Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Poliţia Română a declanşat la  mijlocul lunii trecute acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII", pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2010/2011. Acţiunea se va finaliza la data de 14 ianuarie 2011.

„Scopul acţiunii, desfăşurată în perioada noiembrie 2010 - ianuarie 2011, este acela de creştere a siguranţei cetăţeanului, prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă", a mai precizat Ștraub.

CITEȘTE ȘI:

Vaslui: Polițiștii au declarat război comercianților de petarde

În perioada sărbătorilor de iarnă 2009/2010 au fost constatate 15 infracţiuni, privind efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice de către persoane fizice si juridice neautorizate, fiind întocmite 12 dosare de cercetare penala în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 modificată. De asemenea au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.000 lei şi au fost  ridicate în vederea confiscării aproximativ 230 kg articole pirotehnice din clasele I - IV în valoare totală de 9.500 lei.

„Reamintim că, prin modificările aduse legislaţiei în domeniu în anul 2006, prin Legea nr. 406 s-a interzis comercializarea către persoanele fizice a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II - IV, T.1, T.2, precum şi a artificiilor din categoria «obiecte zburătoare luminoase» şi a pocnitorilor din clasa I. Persoanele juridice autorizate în condiţiile legii pot folosi aceste obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice doar în interes propriu şi în locurile autorizate. De asemenea, persoanelor fizice li se interzice confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din categoriile menţionate", a încheiat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite