Vaslui: Polițiștii au declarat război comercianților de petarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii vasluieni au mai făcut o captură de petarde
Polițiștii vasluieni au mai făcut o captură de petarde

Apropierea sărbătorilor de iarnă i-a băgat în alertă pe polițiștii vasluieni de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ), dar și pe reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui.

Aceștia vor verifica pe toată durata lunii decembrie societățile comerciale autorizate să comercializeze obiecte pirotehnice. Totodată, vor fi efectuate atât verificări încrucişate la societăţile comerciale identificate că au achiziţionat articole pirotehnice, urmărindu-se destinaţiile finale şi traseul de la importator la vânzător, cât şi controale la locurile de desfăşurare a jocurilor de artificii, în privinţa modului de respectare a normelor legale privind transportul, depozitarea, manipularea articolelor pirotehnice şi condiţiile de executare a focurilor de artificii.

"Pentru că legislația privind comercializarea și folosirea acestor produse s-a modificat, noi vom înteți controalele la acele societăți care vor efectua focuri de artificii pentru înnoirea autorizațiilor. Acum două zile ne-am întâlnit cu 9 agenți economici pe care i-am instruit cu privire la noile prevederi legale", ne-a declarat Costel Harja, inspector seș adjunct al ITM Vaslui.

Au început deja să fie date amenzi

Primele "victime" ale petardelor au căzut, deja, în plasa polițiștilor. Este vorba despre trei persoane prinse că vindeau petarde și pocnitori interzise.

"În urma activităţilor desfăşurate până în prezent, a fost constatată o infracţiune la regimul materiilor explozive, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.000 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării 45 articole pirotehnice, petarde şi artificii din clasa I. Persoanele juridice autorizate în condiţiile legii pot folosi aceste obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice doar în interes propriu şi în locurile autorizate", ne-a declarat inspectorul de poliție George Dumitru .

Cifră: 15, acesta este numărul infracțiunilor depistate în iarna trecută de polițiștii vasluieni cu privire la comercializarea și folosirea petardelor și artificiilor.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite