Vezi ce nu trebuie să faci în apropierea instalaţiilor electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Intervenţiile neautorizate la instalaţiile electrice sunt periculoase
Intervenţiile neautorizate la instalaţiile electrice sunt periculoase

Intervenţia în mod neautorizat în instalaţiile aflate sub tensiune electrică conduce la rănirea gravă prin electrocutare sau chiar la decesul persoanelor care nu respectă normele de siguranţă

Intrarea în staţiile de transformare, posturile de transformare şi punctele de alimentare cu energie electrică, înlocuirea siguranţelor fuzibile la posturile de transformare aeriene, înlocuirea siguranţelor electrice în posturile de transformare, cutii de distribuţie, nişele şi firidele de la case şi blocuri de locuinte, constituie pericol iminent de accidentare mortală prin electrocutare.

La fel de periculosă este şi atingerea sau urcarea pe stâlpii de susţinere ai reţelei electrice, atingerea conductoarelor căzute la pamânt, dar şi deschiderea uşilor la tablourile şi cofretele electrice din blocurile de locuinţe.

CEZ Distribuţie avertizează că taierea sau tunderea pomilor, parcarea utilajelor, maşinilor agricole sau depozitarea materialelor, realizarea unor construcţii improvizate sau forarea puţurilor de apă sunt interzise în imediata vecinatate a reţelelor electrice aeriene.

Cetăţenii trebuie să respecte cu stricteţe indicaţiile semnalizărilor de securitate montate de către operatorul de distribuţie. Oamenii pot să se adreseze operatorilor de la Info Linia CEZ, apelând numarul unic 0251 929 pentru orice deranjament electric.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite