FOTO / Turnu Severin: Dunărea este monitorizată de medicii veterinari. Unda de poluare ar putea ajunge marţi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dunărea este monitorizată de specialişti
Dunărea este monitorizată de specialişti

Începând de ieri, personalul sanitar-veterinar a început patrularea pe fluviu. De asemenea, populaţia a fost înştiinţată cu privire la existenţa unor posibile substanţe toxice care ar putea afecta păsările, animalele şi peştii din Dunăre. Conform specialiştilor, unda de poluare ar putea ajunge în ţară marţi.

Direcţia Sanitar-Veterinară Mehedinţi a solicitat medicilor veterinari din localităţile riverane Dunării să înştiinţeze populaţia cu privire la existenţa unor posibile substanţe toxice care ar putea afecta păsările, animalele şi peştii din Dunăre, în urma accidentului ecologic din Ungaria.

FOTO/Găinile din Mehedinți, amenințate de „ciumă”

PH-ul Dunării este verificat de două ori pe zi

Bărbatul a ajuns în Dunăre în urma unui accident

În măsura în care se depistează peşti morţi pe mal, aceştia o să fie duşi la laborator pentru analize. De altfel, începând de ieri după-amiază, personalul sanitar-veterinar a început patrularea pe fluviu.

Turnu Severin: Chiar dacă autorităţile sunt în alertă, severinenii care beau apă din Dunăre sunt sfătuiţi să nu intre în panică

Calitatea apei este analizată de specialişti

Calitatea apei este analizată zilnic de specialiştii Apelor Române Mehedinţi

Ultimele estimări ale specialiştilor Apelor Române Mehedinţi arătau, sâmbătă, că unda de poluare ar putea ajunge la intrarea în ţară, pe fluviu, la Baziaş, în cursul zilei de marţi.

Turnu Severin: Ph-ul Dunării, la Baziaş, este tot de 8,5

În 4 octombrie, sute de metri cubi de noroi roşu toxic s-au deversat dintr-un rezervor fisurat al uzinei din Ajka, exploatată de grupul ungar MAL, poluând o suprafaţă de 40 de kilometri pătraţi şi distrugând ecosistemul râurilor Torna şi Marcal.

Dezastrul chimic din Ungaria

Dezastrul chimic din Ungaria

Acesta a ajuns sub o formă diluată în Raba, afluentul direct al Dunării, apoi chiar în fluviu. Potrivit experţilor ungari, s-au deversat între 600.000 şi 700.000 de metri cubi de noroi roşu.

Dezastrul chimic din Ungaria

Citeşte şi: Autorităţile române şi sârbe nu se tem de noroaiele alcaline din Dunăre
Alertă în Banat: Autorităţile din Caraş-Severin nu au cu ce înfrunta apocalipsa roşie

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite