Autorităţile române şi sârbe nu se tem de noroaiele alcaline din Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presa din întreaga lume a numit catastrofa din Ungaria "Apocalipsa roşie"
Presa din întreaga lume a numit catastrofa din Ungaria "Apocalipsa roşie"

Valul de toxine provenit de la combinatul din Ungaria este aşteptat să sosească în cursul zile de mâine în Serbia şi, de marţi încolo, la Baziaş, dar specialiştii invită populaţia să-şi păstreze calmul.

Dorin Gavril, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Reşiţa, a reconfirmat în această dimineaţă faptul că, pentru cetăţeni şi ecosistem nu există niciun pericol real din cauza scurgerilor de reziduuri în Dunăre care au avut loc în Ungaria. “Se urmăreşte în permanenţă calitatea apei, iar până în prezent nu s-a constatat nicio creştere a PH-ului sau alte nereguli. Teoretic, la noi ar trebui să ajungă valul de poluare cam în trei sau patru zile, dar nu cred să fie vreun pericol”, a spus Gavril.


Dunăre curată şi la sârbi
Ministrul Mediului şi Amenajării Teritoriului din ţara vecină, Oliver Dulic,  afirmă la rândul său că nu există nici un motiv de panică. „Principalele valuri de noroi alcalin vor ajunge  luni în Serbia, dar este puţin probabil să pună în pericol mediul. Dacă autorităţile vor considera necesar, vor închide vanele reţelelor de alimentare din Dunăre şi vor exista rezerve de apă. Nu există nici un motiv de panică”, a explicat Dulic. Ministrul a atras totuşi atenţia cetăţenilor ca eventualele animale moarte să nu fie folosite pentru consumul uman sau al animalelor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite