Turnu Severin: Băncile trag ţepe negru pe alb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 500 de severineni au depus plângeri acuzând măriri abuzive ale dobânzilor. Câteva zeci de persoane au apelat cu succes la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor după ce s-au trezit cu acte adiţionale care anunţau mărirea comisioanelor bancare.

Numărul plângerilor depuse de severineni la Protecţia Consumatorilor pentru abuzuri din partea băncilor a crescut semnificativ în ultima perioadă.

Începând din 12 iulie până în prezent, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Mehedinţi a fost luat cu asalt de către severinenii care au tot mai multe nemulţumiri în ceea ce priveşte clauzele contractuale stabilite cu băncile.

BCR, prima bancă din ţară pichetată din cauza comisionului de risc

Astfel, inspectorii OJPC au primit peste 500 de plângeri împotriva băncilor de la care oamenii au contractat credite. Plângerile sunt depuse numai de severineni şi se referă la nereguli legate de comisioane şi de calculul dobânzilor. Comisarul-şef al OJPC Mehedinţi, Ionuţ Sibinescu, ne-a declarat că 97 la sută dintre plângeri vizează două unităţi bancare şi restul de trei la sută pe cele rămase.

Se aşteaptă creşterea numărului reclamaţiilor

Jumătate dintre plângeri urmează a fi soluţionate în instanţă, iar pentru cealaltă jumătate băncile vor fi sancţionate sau amendate. În momentul de faţă, două unităţi bancare riscă să le fie suspendate activităţile de creditare.

„În prezent, în Mehedinţi, două dintre unităţile bancare riscă suspendarea activităţilor de creditare. În urma proceselor-verbale de constatare a contravenţiei, 40-50 de persoane au obţinut deja câştig de cauză. De asemenea, ne aşteptăm ca numărul plângerilor să crească pe zi ce trece“, ne spune Ionuţ Sibinescu, directorul OJPC Mehedinţi.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite