Turnu Severin: Angajații de la Finanțele Publice au intrat în grevă. 250 de oameni și-au părăsit locul de muncă și au ieșit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii sunt hotărâți să nu se întoarcă la birouri până când nu se va rezolva ceva cu salariile lor și se gândesc serios să emigreze.

Peste 250 de angajați ai finanțelor publice Drobeta Turnu Severin au ieșit, în această dimineață, pe platoul din fața instituției, pentru a protesta împotriva salariilor mici cu care sunt remunerați.

Oamenii și-au părăsit birourile și sunt hotărâți să nu se întoarcă la muncă decât atunci cân problemele lor vor fi rezolvate.

image

„Astăzi, când au venit la servici, oamenii au hotărât să facă o grevă spontană. Le-a ajuns cuțitul la os, au părăsit locurile de muncă și au ieșit pe acest platou. Nu mai vor să muncească până nu li se rezolvă problemele. Guvernanții noștri au grijă să ne țină cu salarii foarte mici, sunt ca apa sfințită, nici nu vindecă, nici nu fac nimic. Nu putem sta cu aceste salarii de mizerie, oamenii au datorii la bănci, au familii de întreținut și mai trebuie să vină și cu zâmbetul pe buze la servici, deși nu au ce mânca”, ne-a spus Valentin Bălescu, lider de sindicat Finanțele Publice Mehedinți.

Angajații vor să emigreze
Printre protestatari, nemulțumirile curg în valuri.

„Suntem solidari cu colegii din țară. În momentul de față nu lucrează nimeni, au mai rămas în birouri doar 10-12 oameni, cărora, probabil, le este frică”, spune Ileana Caragiu.

Mulți dintre ei se gândesc să nu se mai întoarcă deloc la muncă și să opteze pentru munca în străinătate.

„Păi cum poți să trăiești cu 430 de lei pe lună, când prețurile sar în fiecare săptămână? Mă gândesc să plec de tot, în Italia, în Spania, oriunde. Cu 100 de euro pe lună salariu, este inadmisibil, nu ai cum să trăiești. Lucrez aici de 25 de ani și nu cred că merit așa ceva”, ne-a spus și Constantin Săftoiu, referent-asistent în cadrul finanțelor publice Drobeta Turnu Severin.

image

Potrivit sindicaliștilor, salariile din cadrul instituției sunt cuprinse între 360 de lei și 1200 de lei, aceasta fiind și principalul motiv pentru care oamenii au ieșit în stradă.

Greva spontană a început la ora 9, în această dimineață și continuă și în momentul de față

Citește aici cum protestat angajații din Bihor

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite