Uși închise în semn de revoltă, la Direcția Generală a Finanțelor Publice Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii care au avut în această dimineață treabă la Direcția Generală a Finanțelor Publice Bihor au găsit ușile închise. Cei 300 de angajaţi ai direcţiei au refuzat să lucreze, până la primirea stimulentelor care li se cuvin. Salariile lor nete sunt cuprinse între 420 și 1.310 lei. Angajații Biroului Vamal Oradea și-au întrerupt și ei activitatea, în semn de solidaritate.

Meda Pele, consilier control fiscal, este revoltată de faptul că, deși lucrează în sistem de 16 ani, are un salariu de 980 lei, în mână. „Combat evaziunea fiscală, merg în control în pivnițe insalubre și primesc în mod constant amenințări din partea agenților economici", s-a plâns Meda Pele. Liderul de sindicat Dorin Micle a declarat că salariile nete din instituție sunt cuprinse între 420 și 1.310 lei.  În calitate de inspector principal, acesta a primit luni un salariu de 477 lei, din care astăzi nu mai are niciun leu. „Dacă nu ar fi soția mea, care este în concediu de maternitate, și fratele meu, care este din domeniul privat, nu aș avea din ce să trăiesc”, a spus Micle. Potrivit acestuia, un șef de serviciu din cadrul DGFP Bihor are salariul maxim de 1.720 lei (brut).

În așteptare

În timp ce angajații direcției decideau să continue și astăzi protestul început miercuri la orele 14.00, orădenii așteptau în fața sediului, fără să știe dacă își vor putea rezolva astăzi treburile legate de plata taxelor și impozitelor. „Știam că au protestat ieri, dar speram că astăzi se lucrează. Până la 15 octombrie trebuie să-mi plătesc impozitul și nu vreau să fiu penalizată”, a spus Anamaria Balla, care are un cabinet individual de psihologie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite