VIDEO Se caută vinovaţii în cazul incendiului izbucnit, aseară, în Gara Severin. Focul încă mocneşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii caută probe pentru a stabili o posibilă cauză
Pompierii caută probe pentru a stabili o posibilă cauză

Pompierii iau în calcul două variante: oamenii străzii care şi-au găsit adăpost sub ea şi i-au dat foc din greşeală sau un incendiu pornit din exterior. 

Reprezentanţii ISU "Drobeta" au declanşat, în această dimineaţă, o anchetă în cazul incendiului izbucnit, aseară, într-o hală dezafectată din apropierea Gării Tr. Severin.  

Primii care au ajuns la locul incendiului au fost pompierii unei societăţi comerciale. Aceştia au pus furtunele pe o clădire apropiată care aproape luase foc. Silozul era deja aproape prăbuşit. “(...) în patru, cinci minute, incendiul s-a generalizat. Din ce cauză?! Este o clădire de tip monobloc, construită integral din lemn- planşeu, pereţi, podină din lemn, şarpantă din material combustibil din lemn cu învelitoare din tablă- nu există pereţi de rezistenţă la foc, s-au format curenţi, efectul de fleshover a făcut în aşa fel încât vârtejul incendiului s-a propagat şi a ajuns la o înălţime de circa 30 de metri în aer.  De-asta a fost observat de la o foarte mare distanţă”, ne-a spus căpitanul Liviu Borugă, şeful Centrului Operaţional al ISU “Drobeta”.

Focul mocneşte şi acum

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA CUM ARATĂ ACUM LOCUL 

Focul nu era stins în totalitate, nici în această dimineaţă, când pompierii au demarat cercetările. Prima ipoteză luată în calcul este focul pus din greşeală de oamenii străzii care dormeau în această clădire. Dar nu sunt excluse nici alte cauze. “Încă suntem în faza de cercetare a cauzei. Mergem pe două ipoteze. E posibil să se fi adăpostit aici persoane fără locuinţă şi după primele elemente care au rezultat în urma căutării observăm ambalaje, bunuri care au fost folosite de curând şi depozitate aici, dar e posibil ca incendiul să fi început şi din exteriorul clădirii şi să se fi propagate către interiorul ei”, a adăugat cpt. Liviu Borugă.

Pompierii nu exclud însă nici varianta ca focul să fi fost pus intenţionat.    

Clădirea, care este un fost depozit de cereale, aparţine unei firme cu capital german şi nu mai era folosită de cel puţin zece ani. Deocamdată, nu a fost stabilită valoarea pagubelor.

Citeşte şi "UPDATE FOTOGALERIE Un fost depozit de cereale din Gara Drobeta Turnu Severin a fost cuprins de flăcări"

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite