VIDEO Prejudicii de 20 de milioane de euro. Percheziţii la palatele ţigăneşti din Strehaia-Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Poliţiştii au confiscat trei seifuri
Poliţiştii au confiscat trei seifuri

Gheorghe Mihai şi Ion Mihai, liderii grupării sunt suspectaţi că ar fi emis operaţiuni fictive în peste 50 de societăţi comerciale din ţară, în scopul diminuării impozitelor de stat. Poliţiştii de la DIICOT au percheziţionat în această dimineaţă peste 30 de locaţii din ţară iar prejudiciile sunt estimate la 20 milioane de euro.

ORA 18. 40 Nouă persoane din Strehaia, judeţul Mehedinţi, au fost reţinute până prezent de DIICOT, în urma descinderilor de duminică privind evaziunea fiscală şi spălarea de bani, în care prejudiciul a fost estimat la 20 de milioane de euro.

Potrivit şefului SCCO Mehedinţi, subcomisar Petri Althamer, în urma audierilor, procurorul DIICOT a emis ordonanaţe de reţinere pe numele a nouă persoane din Strehaia, pentru formare de grup infracţional organizat, spălare de bani, fals, uz fals, evaziune fiscală şi încasări ilegale de TVA, informează Mediafax.

ORA 15.40 Zece persoane din Strehaia au fost reținute pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. Printre învinuirile care li se aduc celor 10 se numără spălarea de bani și constituirea unui grup infracțional.

ORA 14.00 Printre persoanele reţinute în cadrul operaţiunii se află şi fostul şef al Gărzii Financiare Hunedoara, Petrică Toma. Din primele informaţii, acesta era implicat în afacerile cu fier vechi ale grupării infracţionale.

ORA 10.20
Potrivit unor surse, în timpul percheziţiilor din Strehaia au fost confiscate două maşini de lux, un Lexus şi un BMW X5, precum şi două seifuri şi documente. Până la această oră nu se ştie ce se află în cutiile respective.

Cel de-al doilea seif a fost dus la sediul poliţiei

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Procurorii DIICOT -  Biroul Teritorial Mehedinţi  au efectuat, duminică dimineaţa,  un numar de 30 de percheziţii în întreaga ţară - 13 în localitatea Strehaia, nouă în judeţul Hunedoara , patru în municipiul Cluj, trei în municipiul Timişoara şi una în judetul Argeş, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, constituit din 34 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani. 

OPERAŢIUNEA "PALATE ŢIGĂNEŞTI", şi în Timiş: două persoane au fost reţinute. Prejudiciile se ridică la milioane de euro

ORA 10.00 Liderii grupării,  învinuiţii Mihai Gheorghe şi  Mihai Ion au identificat un număr de 50 de societăţi comerciale, având cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision de 10%,  au emis facturi fiscale  pentru operatiuni comerciale fictive, de livrare mărfuri sau prestare servicii, in scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat.

PERCHEZIŢII Mascaţii au descins la Câmpia Turzii şi la Turda

 Membrii grupării au înfiinţat în acest scop cinci societăţi comerciale, tip "fantomă", cu sediul în localitatea Strehaia, acestea acumulând debite  substanţiale către bugetul de stat, constând în TVA şi impozit pe profit, datorat  ca urmare a activităţii infracţionale.Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau  achitate în conturile  societăţilor comerciale controlate de către învinuiţi, deschise la diverse unităţi bancare, de unde erau ridicate imediat,  în numerar şi împărţite între membrii grupării.

Mascații au dat buzna peste proprietarii palatelor țigănești din Hunedoara. Sunt căutați suspecți de fraude bancare

Numai pentru cinci dintre societăţile comerciale atrase de către invinuiti s-au facturat mărfuri şi servicii în valoare totala de 26.400.000 lei (6 milioane de euro), sumă ridicată in numerar de catre învinuiţii Mihai Ion şi Mihai Fănel Daniel, cu consecinta prejudicierii  bugetului de stat cu suma de 2.400.000 euro.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat până la acest moment ca fiind în sumă de 20.000.000 euro.

Dezvăluiri din Mica Sicilie. Galaţiul - capitala asasinatelor din lumea interlopă FOTO

"La sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinţi au fost conduse pentru audieri 34 de persoane, urmând ca după finalizarera audierilor să fie formulate propunerile legale", se arată în comunicatul DIICOT.

Acţiunea se desfăşoară simultan în cele cinci judeţe şi este coordonată de Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Mehedinţi  cu sprinijul jandarmilor şi poliţiştilor de la brigăzile de combatere a crimei organizate din Craiova, Cluj, Timişoara şi Alba Iulia.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite