Accizele la combustibil blochează turismul din România. Două hoteluri din Herculane au tras obloanele până în primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În plin sezon, hotelurile Dacia şi Domogled sunt ocupate 100%
În plin sezon, hotelurile Dacia şi Domogled sunt ocupate 100%

În ciuda profitului pe care l-au înregistrat în acest an, respectiv 1,5 milioane euro, hotelurile Dacia şi Domogled din staţiunea Băile Herculane s-au închis până la primăvară, din cauza costurilor mari la combustibil.

Cum cei mai mulţi bani vin din sezon, conducerea celor două hoteluri a decis să suspende activitatea până la mijlocul lunii aprilie. “Suntem singura ţară din Uniunea Europeană care plăteşte accize la combustibil, iar tarifele au crescut foarte mult.

Din această cauză, am fost nevoiţi să închidem hotelurile pe 5 decembrie. Le vom redeschide pe la jumătatea lunii aprilie, când nu mai e nevoie de combustibil pentru încălzire”, ne-a spus Radomir Stoicovici, managerul celor două hoteluri.

Angajaţii vor fi plătiţi   
Din profitul de anul acesta, circa 30 la sută vor fi folosiţi pentru salariile celor 210 angajaţi. Conducerea hotelurilor Dacia şi Domogled susţine că paguba ar fi depăşit cheltuielile cu personalul în condiţiile în care hotelurile ar fi rămas deschise.

“Cererile erau prea puţine pentru cele 1400 de locuri. Suntem nevoiţi ca din profit să folosim circa 30 la sută din bani pentru cheltuielile cu personalul în toată această perioadă. Vom continua şi seria investiţiilor pe care ni le-am propus”, a adăugat Radomir Stoicovici.

Eliminarea accizelor la combustibili pentru unităţile prestatoare implicate în turism ar fi o mană cerească pentru supravieţuirea lor în extrasezon.

În 2010, pragul celor două hoteluri din Herculane a fost călcat de aproape 42.000 turişti.

Citeşte şi

"1,5 milioane de euro, profit în plină criză"

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite