Turnu Severin: 1,5 milioane de euro, profit în plină criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reducerea preţurilor la nivelul anului 2006, dar şi investiţiile au adus profit în contul hotelurilor Dacia şi Domogled din Herculane.

În plină recesiune economică, există şi locuri de care criza pare să nu se fi atins. Două hoteluri din Băile Herculane vor încheia anul 2010 cu un profit de 1,5 milioane de euro.

Este un câştig  foarte bun, spun administratorii care îşi freacă acum mâinile de bucurie. Secretul reuşitei: au redus preţurile la nivelul anului 2006 şi au făcut investiţii.

“Ponderea turiştilor altor categorii decât cei veniţi prin Casa Naţională de Pensii a ajuns la 60 la sută.

Turiştii vin la Herculane, pentru că staţiunea noastră este renumită şi în străinătate pentru băile cu apă sulfuroasă.

Sunt persoane care vin la noi şi de zece ani de zile”, ne-a precizat Radomir Stoicovici, managerul celor două hoteluri.

Circa 42.000 de turişti, anual
Investiţiile făcute, în acest an, au contribuit şi ele la creşterea numărului de turişti. Au fost modernizate camerele, a fost reabilitată complet sala de festivităţi, au fost renovate cinci apartamente la patru stele şi s-a investit aproape 100.000 lei în aparatură medicală.

O parte din profitul înregistrat în acest an va fi investit, anul viitor, în cele două baze de tratament ale celor două hoteluri. ”Ne-am pregătit încă de acum doi ani, observând ce se întâmplă în ţară şi am luat măsurile cele mai bune.

Am avut rezultate economice foarte bune, închidem cu un milion şi jumătate de euro, profit”, a adăugat Radomir Stoicovici.

În acest an, aproape 42.000 de turişti au călcat pragul celor două hoteluri.

Pe lângă turiştii veniţi prin agenţiile de turism sau prin Ministerul Muncii, ele se adresează şi turiştilor care vin direct la recepţie sau care sunt în trecere.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite