GALERIE FOTO Tulceanca Andreea Leonov, campioană la karate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În doi ani de kyokushin, Andreea a reuşit să obţină premii la toate meciurile jucate. În aprilie pleacă la Europene, de unde speră să aducă acasă o medalie.

Este una dintre cele două fete care au adus acasă premii importante la kyokushin: în 2009 a ieşit campioană la senioare în Cupa României de la Cluj Napoca, apoi a luat locul III la Naţionale, la Bucureşti, locul I la competiţia de la Sibiu, locul al III-lea la Europene (Barcelona), locul I la Cupa de anul trecut de la Sibiu, iar acum o săptămână, la Târgu Mureş, locul al treilea. În perioada 15 – 17 aprilie va participa la Europene (La Seghet, în Ungaria). „Nu ştim niciodată cu cine vom lupta. Aflăm cu o zi înainte. Evident că am emoţii, niciodată nu scăpăm de ele“, spune Andreea. Pentru aceste competiţii se antrenează din greu: două – trei  antrenamente de două ore pe zi. În toate campionatele este sprijinită de Alexandru Stroie şi firma Deltacons, iar în cele externe de primăria municipiului Tulcea.



S-a apucat de sport din lipsă de ocupaţie

Extrem de sinceră, Andreea ne povesteşte cum a început prima dată artele marţiale: „Nu aveam cu ce să îmi ocup timpul, aşa că m-am gândit să mă apuc de sport. Un prieten mi-a recomandat clubul acesta, pentru că şi fratele lui fusese la domnul antrenor Pănuţă, mi-a plăcut foarte mult şi am rămas aici“, spune Andreea.  A început acest sport acum doi ani dar a reuşit să ajungă foarte sus. La numai câteva luni după ce s-a apucat de kyokushin a avut parte de prima medalie, cea de la Cluj Napoca. Acum visează să ajungă cât mai sus în acest domeniu. „Admir multe persoane, dar nu pot să spun că vreau să fiu ca una anume. Cel mai mult îmi place o luptătoare care a ajuns acum vicecampioană mondială, Canon Yournas“, spune Andreea.



Visează să ajungă asistent medical pe SMURD. Vrea să salveze vieţi, să fie în mijlocul acţiunii, şi să ştie că poate ajuta oamenii. Ştie că este greu, ştie ce o aşteaptă într-o astfel de carieră, dar totuşi nu se dă în lături de la nimic. „Dacă altă activitate stă în calea sportului, optez pentru sport. Întotdeauna. Vreau să ajung cât mai sus, iar la acest sport nu renunţ niciodată“.



„Nu sunt balerină!“

Părinţii nu au privit întotdeauna cu ochi buni sportul ales de ea. A făcut şi handbal în liceu, dar într-un final şi-a dat seama că nu îi place foarte mult sportul de echipă. Nu numai părinţii sunt cei care au privit-o întrebător atunci când şi-a ales sportul de acest tip. A avut de luptat cu multe prejudecăţi din partea multor persoane care au crezut că nu este  „feminin“ kyokushinul. „Cred că mulţi ar fi vrut să mă apuc de altceva, cum ar fi baletul, sau mai ştiu eu ce... Dar nu sunt balerină, asta este“, spune Andreea.

Citiţi mai mult în Adevărul de Seară Tulcea!
Tulcenii, campioni la kyokushin



image
image
image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite