Ultimatum de la Comisia Europeană: S-au oprit lucrările la plaja Sulina!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a decis reluarea expertizei în ceea ce priveşte impacul proiectului asupra mediului, iar până la data de 31 martie Ministerul de Externe va trebuie să formuleze răspuns. Expertiza trebuie să fie gata până pe 10 martie.

Guvernatorul ARBDD, Grigore Baboianu, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că studiul de impact are anumite lacune, astfel că o nouă expertiză a situaţiei de la Sulina ar trebui să clarifice situaţia creată de investiţia demarată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

CITEŞTE ŞI...

„Avem termen intern ca până la data de 10 martie să finalizăm noua expertiză. Cel care va realiza noua evaluare trebuie să îşi asume faptul că, în cazul în care acest conflict va merge mai departe, va trebui să îşi argumenteze teoriile în faţa instanţelor europene. Recunosc că studiul de impact are anumite lacune, este vag pe anumite porţiuni, dar cred că marea problemă momentan este lipsa de comunicare“, spune Baboianu.

FORURILE EUROPENE CER EXPLICAŢII!

Guvernatorul susţine că ecologiştii care au reclamat afectarea habitatului prioritar 1530 „mlaştini şi stepe sărăturate“ din zona Sulina nu au consultat reprezentanţii ARBDD înainte să meargă la Comisia Europeană.
Este a doua reclamaţie pe care o primeşte Uniunea Europeană din partea ecologiştilor. Prima a fost înainte de începerea lucrărilor, iar a doua la începutul acestui an.
Lucrările pe plaja Sulina au început la 7 noiembrie 2009. Proiectul costă 6,5 milioane de lei şi prevede amenajarea unui punct de prim ajutor, construirea a şase căsuţe unde se vor comercializa articole de plajă, două locuri de joacă pentru copii, o scenă din lemn şi două pontoane în lungime de 50 de metri. De asemenea, în cadrul proiectului se construieşte un drum de acces spre plajă. În martie, investiţia ar trebui să fie gata. Iniţial, proiectul prevedea şi construirea unor terenuri de tenis, bazin de înot, discoteci în aer liber, la care însă s-a renunţat întrucât s-a opus Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“ (ARBD).






Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite