Tulcea: Agenţi ecologi atacaţi de un grup de drogaţi în Grindul Chituc! FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei angajaţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au încercat să legitimeze un grup de zece turişti care petreceau în Grindul Chituc, în zona Vadu. Din câte spun agenţii ecologi, cei zece turişti au devenit agresivi verbal şi au refuzat să se legitimeze şi să prezinte permisele de acces în Delta Dunării.

Evenimentul s-a petrecut la finalul săptămânii trecute, în timpul unui control de rutină în Grindul Chituc, zonă cuprinsă în perimetrul Rezervaţiei Delta Dunării. Cei trei agenţi, Ion Livinschi, Dorel Voinea şi Dumitru Tudor au văzut un grup de peste zece tineri şi au încercat să le explice că nu au voie să campeze în zona respectivă. Mai mult, ei le-au solicitat permisele de acces în deltă, iar turiştii au refuzat să colaboreze cu angajaţii ARBDD.
„De fiecare dată ne acuză că ei vin în deltă să se distreze, să se relaxeze şi noi venim peste ei. Dar asta este, avem regulamente clare de aplicat în perimetrul RBDD, iar turiştii care doresc să vadă delta trebuie să se conformeze“, spune guvernatorul Grigore Baboianu.
Au cerut ajutor
Tinerii din grupul respectiv, spune Nicolae Bahaciu (din cadrul ARBDD), erau beţi şi păreau şi sub influenţa substanţelor stupefiante. Astfel că agenţii ecologi au decis să apeleze la ajutorul poliţiei pentru a aplica legea.
„Au sunat la primăria Corbu, iar poliţia locală de acolo le-a transmis că ar veni să îi ajute, dar nu au cum, întrucât nu au mijloace de transport. Iniţial agenţii ar fi vrut să meargă cu maşina să îi ia pe poliţiştii din localitate, dar şi-au dat seama că întreg drumul ar dura prea mult, iar turiştii din Grindul Chituc ar putea să plece“, mai spune Bahaciu.

Vezi aici mai multe poze de pe plajele din Grindul Chituc!

Astfel, acţiunea agenţilor s-a finalizat cu retragerea lor din teren. Grupul de tineri a rămas în continuare în Rezervaţie, fără permis, campând ilegal şi fără nicio amendă care să le deranjeze planurile financiare.
Situaţia nu este singulară, mai spun cei din conducerea Administraţiei, dar este prima din acest an.
„Este necesară angajarea urgentă a unui jurist care să asigure încheierea de protocoale cu diferite instituţii, absolut necesare în derularea activităţii: de exemplu protocolul pentru obţinerea de date de stare civilă sau de colaborare cu alte organe precum jandarmeria, poliţia, poliţia de frontieră în scopul susţinerii agentului sau inspectorului ecolog în faţa contravenienţilor care au un comportament agresiv datorită consumului de alcool sau droguri, cum ar fi a celor care pătrund şi campează în zona Grindului Chituc şi a Grindului Lupilor“, mai spune Grigore Baboianu.
Primăria Corbu vă roagă să nu campaţi!
Pe site-ul primăriei conducerea lansează o rugămite către toţi turiştii: „Pentru  preîntâmpinarea situaţiilor neplăcute cu care s-au confruntat turiştii care au campat în apropierea Plajei Corbu în sezonul estival 2010, aceştia fiind amendaţi de către Garda de Mediu a Biosferei Delta Dunării, reprezentanţii comunei Corbu vin cu rugamintea de a nu campa în apropierea plajei sau pe nisip, deoarece Plaja Corbu nu este inclusă la acest moment în zona de campare autorizată de catre Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunarii “.

Păsările sălbatice din Deltă sunt hrănite de agenţii ecologi

Un vultur din specie rară a fost salvat de agenţii ecologi
Contactat telefonic, primarul din Corbu ne-a declarat că nu are cunoştinţă nici domnia sa şi nici viceprimarul localităţii de o astfel de solicitare din partea agenţilor ARBDD.

image
Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite