Tulcea: Păsările sălbatice din Deltă sunt hrănite de agenţii ecologi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lebăda de vară, gârliţa mare, gâsca de vară, raţa mare, raţa cu cap castaniu, raţa moţată, lişiţa caută în această perioadă noi zone de hrănire.

Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este recunoscută ca un important loc de iernat pentru fauna sălbatică şi în special pentru diverse specii de păsări de apă. În iernile foarte grele, multe zone de refugiu şi hrănire sunt puternic afectate de îngheţ iar supravieţuirea faunei, fără ajutorul oamenilor, este serios periclitată. Temperaturile scăzute din iarna aceasta au determinat unele specii să caute noi zone de hrănire. Personalul ARBDD a depistat o zonă de aglomerare a păsărilor (l în cadrul districtului Uzlina, mai precis lacurile Sărături, Murighiol, Porculeţ, Soschi. Pentru mărirea şanselor de supravieţuire în condiţiile grele de iarnă personalul ARBDD din cadrul districtului Uzlina a efectuat o serie de acţiuni de îmbunătăţire a condiţiilor de hrănire a acestor  păsărilor.
„Beneficiind de condiţiile conferite de regimul de strictă protecţie al zonei Sărături Murighiol şi de acest binevenit aport de hrană, sperăm ca păsările să rămână în continuare aici, sporind bogăţia avifaunistică a acestei zone“, spune Grigore Baboianu, guvernatorul RBDD.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite