Tulcea: 1400 de lei papagalul pe post de soacră!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înrăiţi şi grăbiţi de vremuri, oamenii nu mai au timp să se bucure de un animal de companie. Asta reiese din spusele vânzătorilor de animale de companie din Tulcea.

Preţurile ar fi pentru toate buzunarele, de la multe sute de lei pentru un papagal vorbitor până la cinci lei, atât cât costă un peştişor de acvariu.

Păsările de colivie, companionii cei mai ieftini

Magazinul a mai scăzut din ofertă. În anii trecuţi, ne spune Iulia Radu, vânzătoare la Pet Shop-ul Univet de pe strada Gavrilov Corneliu, magazinul avea pisici şi căţei de vânzare. În zilele acestea, cele mai căutate sunt păsările - canarii, papagalii sau peruşii. Sunt şi mai ieftine, spune Iulia Radu. Preţul unei păsări variază între 65 şi 150 de lei bucata în funcţie de specie.

„Cei mai mulţi clienţi cumpără păsări pentru că sunt mai ieftine. În majoritatea cazurilor sunt dăruite copiilor sau celor apropiaţi. Din păcate, nici astea nu mai merg la vânzare. Faţă de anul trecut, acum dacă mai vindem o pereche de păsări sau o pasăre pe săptămână“, spune Iulia Radu.
Cine vrea şinşila?

Şinşila este un animal de companie, o variantă de iepuraş, ar spune mulţi din cei care îl văd. La Pet Shop era Marcu, un mascul singur şi trist într-o cuşcă. Stă de câteva săptămâni în acel spaţiu îngust, dar nu-l vrea nimeni. A fost dăruit unui copil. Din anumite considerente, părinţii au hotărât să-l vândă dar din păcate nimeni nu l-a vrut. E sperios, la prima vedere, spune Iulia Radu, dar e prietenos când simte un suflet bun. E preţuit la 150 de lei.

Citiţi amănunte în ediţia tipărită a cotidianului Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite