FOTO Rezervaţia Biosferei Delta Dunării are o nouă lege!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În așteptare
În așteptare

Ieri preşedintele Traian Băsescu a promulgat noua lege a Rezervaţiei Delta Dunării. Noul act normativ este aşteptat de câţiva ani de autorităţile locale din domeniul mediului. Iată care sunt principalele modificări aduse Legii 82:

Reprezentanţii ONG-ului „Salvaţi Dunărea şi Delta“ detaliază cele mai importante modificări aduse de noua lege a Rezervaţiei:

Problema sturionilor: Articolul 15 prevede că pescuitul sturionilor, în alt scop decât pentru repopulare, este interzis. Articolul marchează astfel continuarea politicii de protecţie a sturionilor pe care Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta a promovat-o constant în ultimii ani.

Reconstrucţia ecologică: Articolul 10 al noii legi reglementează regimul suprafeţelor de teren aflate în proprietate fizică, și declară lucrările de reconstrucţie ecologică din Delta Dunării ca fiind de interes naţional, exproprierile făcându-se conform prevederilor legii privind exproprierea pentru o cauză de utilitate publică. Reamintim faptul că, în cadrul RBDD, există o suprafață de peste 60 000 de ha (zone agricole și piscicole) care așteaptă să fie reintroduse în circuitul natural.


Click pe poze pentru a vedea toată fotogaleria!

Exploatările agricole: Conținutul Articolului 10, paragraful 3, prevede că: „Persoanele fizice sau juridice care desfăşoară activităţi în perimetrul rezervaţiei sunt obligate să folosească numai mijloace ecologice admise, atât tradiţionale, cât şi noi“.  În momentul de față, în cadrul RBDD, pe o suprafață de aproximativ 35.000 de ha se practică agricultura intensivă și se folosesc îngrășăminte și tratamente fitosanitare chimice, fapte care au un impact deosebit de negativ asupra ecosistemelor deltaice. 

Noi concesiuni în Delta Dunării

Sturionii din Delta Dunării, pe cale de dispariţie

Marea îmbarcare spre Delta Dunării!

Începe reconstrucţia ecologică la Murighiol! Vezi aici cât costă investiţia!


Apus în deltă
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite