Primăvara aduce mai multe viroze la Tulcea. Vezi aici sfaturile medicului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii explică utilitatea vaccinului (foto arhivă)
Medicii explică utilitatea vaccinului (foto arhivă)

Dr. Laura Militaru, şefa Direcţiei de Sănătate Publică din Tulcea, spune că  la începutul lunii martie numărul infecţiilor respiratorii s-a menţinut în creştere. Cele mai afectate categorii sunt copiii de până în 14 ani.

În tot acest sezon rece au fost folosite 16.006 doze de vaccine antigripal. În ultima săptămână au fos vaccinate 365 de persoane.
În prima săptămână de primăvară aproape 1.000 de tulceni s-au prezentat la medic cu infecţii acute ale căilor respiratorii. După cum spun reprezentanţii DSP, în numai şase zile s-au înregistrat 939 de cazuri noi, dintre care 39 au necesitat internare.
„Categoriile cele mai afectate de aceste viroze au fost cele cu vârsta cuprinsă între 0-4 ani, unde am avut 255 cazuri noi şi 5-14 ani, unde am avut 401 cazuri noi“, spune dr. Militaru.
Într-o singură săptămână, la Direcţia de Sănătate Publică s-au raportat 235 de tulceni care au făcut pneumonie, dintre care 51 au fost internaţi în spital. Cei mai afectaţi de această boală sezonieră sunt tot copiii, în special cei de 5 – 14 ani.
Recomandări pentru populaţie:
Nu ignoraţi sfaturile medicilor doar pentru că perioada sezonului rece a trecut. Specialiştii spun că în primăvară numărul virozelor creşte semnificativ.
- Prezentaţi-vă la medicul de familie sau la medicul din cabinetul şcolar în cazul apariţiei semnelor şi simptomelor de boala acută respiratorie;
- Evitaţi spaţiilor aglomerate din locurile publice şi respectarea regulilor de igienă individuală şi colectivă;
- Adoptaţi regim alimentar adecvat;
- Vaccinaţi-vă!
Protejaţi-vă familia atunci când sunteţi bolnav!
1. Menţineţi o bună stare de igienă respiratorie!
2. Spălaţi-vă sau dezinfectaţi-vă frecvent mâinile!
3. Dacă sunteţi bolnav staţi acasă, nu vă duceţi la serviciu sau la şcoală şi limitaţi contactul cu alte persoane!
4. Purtaţi mască. Ar trebuie să poarte o astfel de mască  persoanele bolnave pentru a-i proteja pe alţii, în contextul apariţiei unor focare de gripă în comunitate sau  persoanele sănătoase care îngrijesc de bolnavi cu simptome de gripă.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite