FOTO Preţurile din pieţe au explodat! Uleiul şi zahărul, produse de lux pentru tulceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumpărătorii stau minute bune în faţa etichetelor cu preţurile şi întreabă comercianţii ce s-a întâmplat cu preţurile de s-au umflat peste noapte. „S-a scumpit de la producător“ este întotdeauna răspunsul vânzătoarelor.


Uleiul costă la tarabe 7,8 lei

La Tulcea, uleiul se apropie de 8 lei, iar zahărul de 6 lei. Dacă în urmă cu numai câteva luni cel mai ieftin ulei de pe piaţă costa 3,4 lei, acum nicăieri nu vei găsi cu mai puţin de 6 lei. O situaţie mai gravă se înregistrează la zahăr, acolo unde preţurile au ajung de la 3,8 lei la 5,8 lei în numai câteva zile. Dacă acum şase luni cel mai ieftin kilogram de zahăr costa puţin peste 2 lei, acum nu vei găsi nicăieri mai ieftin de 4,5 lei.
O situaţie alarmantă se înregistrează şi în ceea ce priveşte cartofi româneştii, unde cel mai mic preţ pentru un kilogram este 2,2 lei. Dar în marile supermarketuri cartofii au sărit deja de 3 lei.


Cumpărătorii încearcă să negocieze preţurile

Mai mult decât atât, în toate pieţele din municipiu un kilogram de portocale este de două ori mai ieftin decât unul de mere: 2 lei kilogramul de portocale, 4 lei cel de mere. Merele româneşti (şi nu cele mai frumoase) au ajuns, astfel chiar mai scumpe decât bananele (pe care le poţi achiziţiona şi cu mai puţin de 4 lei, în special în supermarketuri).


Duminică dimineaţă clienţii lipsesc

Pensionarii se plâng de schimbările de zi cu zi din pieţe: „Vă spun sincer, acum o săptămână am luat zahărul cu 3,8 lei, iar acum este 5,5 lei. O să ajung să vin în piaţă ca la muzeu, mă plimb, mă uit, dacă am un ban iau şi bilet. Înainte uleiul şi zahărul erau cele mai ieftine, dar acum nu îţi mai poţi permite. Păi cum, un kil de zahăr cât două de portocale?“, spune Ioana Alexandrov (72 de ani), pensionară din Tulcea.
Preţurile din pieţele tulcene sunt pe punctul de a exploda!

image
image
image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite