Preţurile din pieţele tulcene sunt pe punctul de a exploda!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 martie Agropieţe va majora tarifele practicate pentru pieţarii tulceni. Aceste creşteri se vor reflecta, evident, şi în preţurile de pe tarabe.

Explicaţiile date de conducerea pieţelor din municipiu: a crescut salariul minim brut la nivel de unitate începând cu data de 1 ianuarie 2011 (creştere de 8,7%), s-a scumpit energia electrică, s-a scumpit apa.
„De asemenea, de la data de 1 iulie 2010 când a avut loc creşterea de TVA de la 19% la 24% Agropieţe a suportat această majorare, reducând din anumite componente ale tarifelor“, spune directorul general al pieţelor, Rodica Pascale.
Dacă pentru un metru pătrat de spaţiu în Piaţa Nouă sau Piaţa Veche se plătea până acum 60 de lei pe lună, de la 1 martie se va plăti 65 de lei pe lună. În hala agroalimentară şi hala de carne din cadrul complexului Fortuna tariful creşte de la 64,5 lei la 80 de lei pe lună, iar la Complextul Plugari tariful creşte de la 73,5 lei pe lună la 80 de lei pe lună.
Cea mai ieftină piaţă. Cea mai scumpă piaţă
Cea mai ieftină piaţă rămâne Piaţa Neptun, unde tariful a crescut de la 47 de lei la 49 de lei. Cea mai scumpă piaţă este cea din vest, unde tariful a crescut de la 200 la 210 lei pe metru pătrat pe lună. Piaţa Neptun are dezavantajul unei risc crescut de infracţionalitate şi un potenţial financiar scăzut. Piaţa din vest a fost reabilitată, iar investiţia trebuie să fie amortizată.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite