Îngrijorător: Cum au crescut cazurile de suicid de la opt la cincizeci într-un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajung în această situaţie în urma unor depresii
Ajung în această situaţie în urma unor depresii

Tentativele de suicid sunt „la ordinea zilei“ în judeţul nostru. Unii ajung pe mâinile medicilor, alţii nu. Despre unii se află în comunitate că ar fi încercat să îşi ia viaţa, despre alţii nu. Aşa se face că, spun specialiştii, aproape în fiecare zi un tulcean încearcă să-şi încheie socotelile cu viaţa.

Este de-a dreptul îngrijorător, spun medicii specialişti. Numărul cazurilor de suicid ajunge la 40 – 50 pe an, spune dr. Mihai Tatu, şef de secţie în cadrul spitalului judeţean. Lucrează în acest domeniu de trei decenii, aşa că poate să ne povestească de unde am plecat şi unde am ajuns. „În 1985 aveam opt cazuri de persoane spânzurate într-un an. Acum ajungem la câteva zeci de astfel de cazuri pe an“, spune Mihai Tatu.
Recordul negru, din acest punct de vedere, s-a înregistrat la începutul acestui an, în primăvară: opt tentative de suicid într-o singură zi.
Oricine încearcă să îşi ia viaţa trebuie să ajungă la psihiatrie. „Aici noi facem o evaluare a situaţiei de fapt şi, în funcţie de mai mulţi parametri, stabilim dacă persoana trebuie internată pe secţie sau poate fi tratată în ambulatoriu“, spune dr. Mihai Tatu.
Din ce în ce mai mulţi tulceni ajung la psihiatru. Vezi aici care sunt principalele cauze!


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite