Din ce în ce mai mulţi tulceni ajung la psihiatru. Vezi aici care sunt principalele cauze!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia psihiatrie este aglomerată (foto arhivă)
Secţia psihiatrie este aglomerată (foto arhivă)

De la începutul anului şi până acum numărul tulcenilor care ajung la cabinetului medicului psihiatru Mihai Tatu a crescut cu 30%. O creştere foarte mare, spune şeful secţiei de psihiatrie din Spitalul Judeţean Tulcea.

După cum spune medicul Mihai Tatu, într-o singură lună a eliberat 1.600 de reţete. De la începutul acestui an şi până acum a eliberat peste 13.000 de reţete. „Este o creştere semnificativă. Bineînţeles, creşterea s-a realizat treptat. În ianuarie, de exemplu, am avut 1.200 de consulaţii, iar luna trecută am ajuns la 1.600 de consultaţii pe lună“, mai spune medicul psihiatru.
Principalele cauze care îi aduc pe tulceni la ajutor de specialitate sunt problema socială, îmbătrâniea şi înstrăinarea. „Pe primul loc este problema socială, care duce la depresie. Şi cu criza despre care se aude ca vă veni ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri. Înstrăinarea este o altă cauză. Tulcenii pleacă în străinătate, departe de familie, după care se întorc acasă şi vor să fie trataţi aici“, mai spune dr. Mihai Tatu.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite