EXCLUSIV Noua Dreaptă organizează patrule civile. Liderul ND Braşov: Este dreptul nostru să ne protejăm familiile şi oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tulceanul Cristian Grigoraşi (centru), la una dintre acţiunile din Braşov
Tulceanul Cristian Grigoraşi (centru), la una dintre acţiunile din Braşov

„Este dreptul nostru să ne protejăm familiile şi oraşul“, spune preşedintele Noua Dreaptă Braşov, tulceanul Cristian Grigoraşi, iniţiatorul patrulelor civile ce au apărut ca o replică la lipsa de reacţie a autorităţilor. După ce o femeie a fost atacată, membrii Noua Dreaptă Braşov au reuşit ca în scurt timp să identifice atacatorul.

Grigoraşi spune că a fost dezamăgit de reacţia autorităţilor, mai exact de lipsa de reacţie. „Am reuşit în prima seară să mobilizam vreo zece oameni, membri Noua Dreaptă, dar şi simpatizanţi. Eram foarte supăraţi. Sperăm să ia atitudine şi alţii din alte oraşe. Am mers la secţia de poliţie unde abuzata a declarat ce şi cum s-a întâmplat. În timp ce ea scria declaraţia, nişte polițişti vorbeau şi râdeau pe subiecte pescăreşti fără nici o jenă“, povesteşte Cristian Grigoraşi.

EXCLUSIV Premieră la Braşov: Noua Dreaptă vrea să facă „ordine“ pe străzi

Extremiştii timişoreni au ieşit în stradă: "Vrem un oraş mai curat, fără mafioţi, interlopi şi gunoaie ale societăţii"

Fenomenul se extinde

Liderul filialei braşovene are semnale că iniţiativa a prins şi în alte judeţe şi că şi-au propus deşteptarea conştiinţei civice în români. „Avem semnale de la cam toate filialele că se pun şi ei pe treabă. Ideea este că vom continua şi, chiar la ora când vorbim, sunt echipe pe teren“, relatează Grigorași.

După ce autorităţile braşovene au precizat că singurele organe abilitate pentru păstrarea ordinii publice şi patrularea în acest scop sunt Poliţia, Jadarmeria şi Poliţia Comunitară, iniţiatorul patrulelor civile spune că, dacă se va putea, membrii Noua Dreaptă vor patrula alături de aceştia.

„Este dreptul nostru să ne protejăm familiile şi oraşul şi dacă se va putea vom patrula alături de ei. Vrem să dezvoltăm aceste patrule şi să le extindem oficial peste tot, sunt şi în alte ţări, din câte ştiu eu. Consider că ridicăm moralul oamenilor, dar şi politiştilor şi jandarmilor prin gestul nostru. Lumea e plină de voluntari care luptă pentru gunoaie şi animale, dar cine luptă pentru siguranţa oamenilor? Am citit comentarile de pe adevarul.ro şi reacţiile sunt benefice, sunt semnale că oameni care nu au treabă cu Noua Dreaptă sunt de acord cu noi şi vor să ne sprijine, deci nu este ceva antisocial sau ilegal, este un plan Noua Dreaptă Braşov, dar poate fi urmat de orice om“, mai spune Grigoraşi.


image

"Noua Dreaptă nu este un partid foarte activ. Totuşi, funcţionează ca un semnal de alarmă pentru cine e capabil să audă acest semnal", este de părere Corina Dragotescu, în editorialul "Spre dictatură". 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite