Extremiştii timişoreni au ieşit în stradă: "Vrem un oraş mai curat, fără mafioţi, interlopi şi gunoaie ale societăţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Noua Dreaptă din Timişoara au ieşit din nou în stradă. De această, radicalii bănăţeni au dorit să treagă un semnal de alarmă asupra infracţionalităţii crescânde din oraş şi din ţară.

Aproape 200 de tineri cu steaguri trcolore s-au adunat în Piaţa Traian, de unde au plecat într-un marş organizat spre zona centrală a oraşului. Aceştia au tras un semnal de alarmă asupra creşterii infracţionalităţii din oraş şi au manifestat împotriva grupărilor de interlopi şi a mafiei imobiliare.
Mesajul este adresat autorităţilor locale. Este un miting pentru un oraş mai sigur. Cerem respectarea legii, să fie respectat Codul Penal. Legea română e bine scrisă, dar e prost aplicată”, a declarat Andrei Ursoiu, liderul mişcării Noua Dreapta din Timişoara.

Miting cu italienii de la Forza Nova


Prostestatarii au fost escortaţi pe drum de forţe de jandarmi până în Piaţa Sfântul Gheorghe. Aceştia au cântat refrene patriotice precum „Noi suntem români...” şi au strigat „Noua Dreapta nu tolerează mafioţii”, „Afară cu gunoaiele din ţară”, „Nu vrem să fim neam de infractori” şi „Eliberaţi Timişoara”.
Protesul celor de la Noua Dreaptă Timişoara este unic în România, însă, se desfăşuară în acelaşi timp cu al celor de la Forza Nova, din Italia. „Ei sunt fraţii noştri. Ei au un miting la această oră, în oraşul Pescara”, a spus Ioan Popa, unul din manifestanţi.



Vezi galerie foto cu mitingul celor de la Noua Dreaptă la Timişoara

Cei de la Noua Dreaptă au ţinut să amintească de ultimele scandaluri în care au fost implicate clanuri de ţigani, cât şi de evenimente cum este uciderea unui elev la Craiova. „Noua Dreaptă trage un semnal de alarmă. Nu trebuie să ne prefacem că nu vedem. Suntem numiţii hoţii europei. Din păcate cetăţeanii liniştiţi sunt victime. Săptămânal asistăm la evenimente hidoase în numeroase sate şi oraşe din ţară. Noua Dreaptă spune: Stop!”, a mai spus Andrei Ursoiu.



Gruparea Naţionaliştilor Autonomi se războieşte cu ţiganii

Alături de Noua Dreaptă s-a alăturat şi o grupare intitulată Gruparea Naţionalişti Autonomi Timişoara. Aceştia au purtat steaguri negre cu însemnul grupării lor. Pe bannerul lor stătea scris: „Stop clanurilor ţigăneşti. Ne vrem oraşul înapoi”. „Noi nu avem nicio legătură cu Noua Dreaptă. Gruparea noastră există din 2007. Manifestăm împotriva mafiei ţigăneşti. Vrem un oraş mai curat, fără mafioţi şi gunoaie ale societăţii.  Autorităţile să îşi facă datoria, pentru banii pe care îi iau”, a spus unul din tinerii care nu au dorit să îşi dezvăluie identitatea.


image
image
image

De altfel, majoritatea membrilor grupării au avut feţele acoperite, pentru a nu fi recunoscuţi. „Nu aş vrea să mă întâlnesc cu un grup de ţigănci pe stradă, care ne-au văzut că am ieşit în stradă împotriva lor. Apoi, sunt organele care îţi pot face rău. Te trezeşti că nu te mai angajează nimeni în oraş", a spus unul din manifestanţii mascaţi.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite