Consiliul Judeţean Tulcea caută preşedinte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 14 martie – 20 aprilie CJ organizează două proiecte: „Preşedinte pentru o zi“ şi „Fii consilierul preşedintelui“. Se pune la bătaie leafa şefului din instituţie!

La finalul acestor proiecte, elevii câştigători vor primi indemnizaţia preşedintelui, iar Victor Tarhon se va întoarce în bancă, pentru a fi, din nou, elev pentru o zi.
Concursul „Preşedinte pentru o zi“ se adresează tuturor elevilor cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, împliniţi în anul în curs, iar concursul „Fii consilierul Preşedintelui” se adresează tuturor liceenilor din judeţ. Ambele concursuri reprezintă o formă prin care elevii au posibilitatea de a se implica şi de a cunoaşte direct atât atribuţiile Consiliului Judeţean Tulcea, cât şi pe cele ale preşedintelui acestuia, dar şi de a vedea modul în care acestea se concretizează.



Vrei indemnizaţia lui? Acum ai ocazia!

Începe concursul!
Fiecare şcoală îşi desemnează un reprezentant pentru etapa judeţeană. Pe 9 aprilie aceştia vor participa la o întâlnire informală cu board-ul de conducere al instituţiei.  Pe 16 aprilie va avea loc concursul în urma căruia vor fi desemnaţi trei elevi (de 11 – 13 ani) şi patru liceeni care, timp de o zi, în perioada 18 – 25 aprilie, îi vor seconda pe preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Tulcea şi respectiv pe consilierii din cadrul cabinetului preşedintelui.
„Elevii vor lua parte la toate activităţile desfăşurate în ziua respectivă de cei pe care îi secondează: şedinţa operativă a conducerii instituţiei, analizarea modului în care specialiştii instituţiei şi-au îndeplinit sarcinile trasate la precedenta şedinţă operativă şi vizitarea unor obiective ale Consiliului Judeţean Tulcea (şantiere în lucru, dar şi instituţii subordonate)“, spune Paula Giurea, coordonator de proiect.
Preşedintele – licean va participa la o emisiune pe postul naţional de televiziune
Elevul desemnat preşedinte pentru o zi va participa, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, la emisiunea-maraton, intitulată Gala „Oamenii Deltei“ de pe TVR 1,  iar elevii care îi vor seconda pe cei doi vicepreşedinţi, vor avea ocazia de a îşi exprima opiniile faţă de activitatea desfăşurată la Consiliul Judeţean Tulcea în cadrul unei scurte înregistrări preluată în aceiaşi emisiune.
Până la finalul semestrului II, şcolile şi liceele câştigătoare vor găzdui o întâlniri la care vor fi invitaţi preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Tulcea.
„Elevii câştigători vor beneficia, ca premiu, de contravaloarea indemnizaţiei, pe o zi, de preşedinte, respectiv vicepreşedinte, iar liceenii câştigători vor primi o sumă egală cu contravaloarea salariului, pentru o zi de muncă a unui consilier din cadrul cabinetului preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea. Cu toţii  vor primi şi o serie de materiale promoţionale ale Consiliului Judeţean Tulcea“, mai spune Paula Giurea.
Vizite gratuite la muzeu
În perioada vacanţei de vară, timp de o săptămână, toţii elevii şcolilor de care aparţin câştigătorii vor avea accesul liber pentru vizitarea, în grupuri organizate, a muzeelor din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea.
Finalitatea proiectului este faptul că elevii câştigătorii vor avea posibilitatea să participe, pentru o zi, la luarea celor mai importante şi de impact decizii la nivel judeţean.
  
Citeşte şi: Prefect pentru o zi la Sălaj

Primari pentru o zi în Arad

image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite