GALERIE FOTO Caii din Letea s-au întors acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cai Letea
Cai Letea

41 de cai sălbatici de la Letea au fost readuși în mediul lor natural, la trei luni după ce transportul lor către abator a fost oprit de Fundația Vier Pfoten și de zeci de iubitori de animale. Planurile Ministerului Turismului pentru animalele din Letea: căi de acces, foişoare de observare, puncte de fotografiere a acestor cai.

Povestea cailor sălbatici de la Letea va avea un final fericit, după eforturile uriașe depuse de membrii Vier Pfoten, voluntari și jurnaliști. Caii au fost transportați înapoi la Letea, pentru a trăi în continuare în locul unde s-au născut liberi.
39 de cai și doi mânji au fost transportați ieri în localitatea Cardon, din Grindul Letea, după ce au fost îngrijiți la ferma Urleasca din județul Brăila și au intrat în proprietatea fundației.

„Povestea cailor sălbatici din grindul Letea, victimele unei vechi afaceri cu iz ilegal, dar și eroii principali ai unei operațiuni de salvare spontane, fără precedent în  România, a impresionat foarte mulți oameni. Au fost mulți care, imediat după salvarea lor, ne-au trimis medicamente și tone de furaje, interesându-se de soarta cailor. Considerăm importantă conservarea acestei herghelii sălbatice, ca parte a patrimoniului natural al Deltei Dunării“, declară Kuki Bărbuceanu, coordonatorul de proiecte al Fundației. Click pe imagine pentru fotogalerie!

Cai Letea salvați

Pe 12 mai, Kuki Bărbuceanu, coordonator de proiecte la Fundația Vier Pfoten, ajunge în satul Cardon, comuna C.A. Rosetti, după ce este anunțat telefonic de un localnic că zeci de cai sunt capturați și băgați într-un țarc pentru a fi duși la abator. Metodele - din cele mai dure - lasă urme adânci pe trupurile cailor, greu de stăpânit chiar și de către specialiști cu experiență.
Momentele dramatice sunt imortalizate în mai multe fotografii realizate de Kuki Bărbuceanu, care ajung ulterior pe site-urile de socializare și în presă, sensibilizând rapid opinia publică.

Pe 18 mai Kuki Bărbuceanu trimite sesizări cu privire la pregătirea acestui transport către Poliția Tulcea și către Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. „Această instituție, condusă de Marinela Tertiș, nu a răspuns niciodată sesizării și nu a trimis vreun reprezentant la fața locului ca să verifice situația“, spun reprezentanții fundației.

Citiți în Adevărul de Tulcea întreaga poveste a cailor de la Letea!

Udrea salvează caii din Letea

Caii din Letea nu pot fi eliberați în mediul natural

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite