Udrea salvează caii din Letea. Vezi aici cum!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cai Letea
Cai Letea

Ministrul Turismului a discutat astăzi despre investiţiile pe care Ministerul pe care îl conduce le va face pentru salvarea cailor din Letea şi pentru promovarea turismului, o alternativă economică pentru cei 300 de locuitori dfin CA Rosetti.

Deja a comandat un studiu de oportunitate, urmează să transforme caii din Letea în obiectiv turistic. „Unii s-au lamentat la televizor, dar nu au găsit nicio soluţie pentru caii din pădurea Letea. Noi am comandat un studiu de punere în valorificare turistică a prezenţei acestor cai în pădurea Letea. Vom semna un parteneriat cu Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării  şi cu fundaţia Vier Pfoten , prin care Ministerului îi revine sarcina de a amenaja pădurea Letea pentru turiştii care vor să vină şi să vadă aceşti cai. Vom face căi de acces, foişoare de observare, puncte de fotografiere a acestor cai“, a declarat azi Elena Udrea.
Ministrul a mai precizat că drumurile vor urma traseele care se folosesc şi acum şi nu vor fi afectate ecosistemele. „Nu se intervine aproape deloc, este zonă strict protejată. Am văzut că oamenii urcă pe dunele de nisip, iar acest lucru nu este normal să se întâmple. În loc să se întâmple dezorganizat, vizitele se vor face într-un cadru organizat, după un plan bine gândit, în care, sigur, şi Rezervaţia Biosferei va avea un cuvânt de spus“.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite