AVERTIZARE Cod galben de caniculă în judeţul Tulcea. Ce vă sfătuiesc medicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zilele de sâmbătă şi duminică în regiunile sudice şi estice canicula va persista, iar disconfortul termic va fi accentuat, anunţă meteorologii. Se vor înregistra frecvent valori de 36până la 8 de grade, se arată în avertizarea emisă de ANM.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Tulcea a stabilit care sunt punctele de prim ajutor din fiecare localitate şi care sunt personele care vă vor acorda sprijin în cazul în care vă simţiţi rău din cauza căldurii. Click AICI pentru a vedea lista cu centrele din judeţ la care poţi apela!
De asemenea, reprezentanţii DSP vă sfătuiesc ca în această perioadă să evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 – 18.00, să beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete (În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă sau echivalentul acestui) la fiecare 15 – 20 de minute), să evitaţi băuturile cu un conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr.
De asemenea, este important de menţionat faptul că o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.
Cei care folosesc ventilatoare pentru a se răcori în aeastă perioadă trebuie să fie foarte atenţi: ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depaşeşte 32 grade Celsius.
Vezi AICi toate sfaturile Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Tulcea pentru perioada de caniculă.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite