Începe pedalarea de vară. Prima tură ciclistă în natură, cu „Verde pentru biciclete” GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pedalarea de primavara 2012
Pedalarea de primavara 2012

Bicicliştii timişoreni au ocazia să-şi „dezmorţească" bicicletele din nou, la prima tură care va avea loc duminică, 20 mai. Ei vor parcurge un traseu prin oraş, iar finalul plimbării va fi comuna Giroc.

Pedalarea de vară pentru cei care au deja un număr verde de bicicletă începe în această duminică. Reprezentanţii  „Verde pentru biciclete"  anunţă că adunarea se va da în parcarea TIMCO, de pe strada Circumvalaţiunii. De aici bicicliştii vor porni pe un traseu stabilit: Catedrala Mitropolitană - Liviu Rebreanu - Calea Buziașului - Moșnița Nouă - Albina - Digul râului Timiș - Pădurea Giroc - Giroc Sat - Calea Girocului. Împătimiţii pedalatului vor parcurge astfel o distanţă de 55 de kilometri, în nu mai puţin de şase ore. Pentru că organizatorii continuă să promoveze circulaţia eco, timişorenii care nu au încă un număr „Verde pentru biciclete" şi doresc să participe la acţiune vor primi unul, pe loc, înainte de startul turei.

Se pare că şi vremea va ţine cu bicicliştii, pentru că meteorologii anunţă un cer senin, fără vânt puternic, şi temperaturi de 20 de grade.

La cea mai recentă tură ciclistă „Verde pentru biciclete", în aprilie, s-au strâns 2.000 de biciclişti, potrivit organizatorilor. Citeşte aici detalii despre plimbarea de primăvară.

„Verde pentru biciclete" face campanie pentru traficul ecologic de acum patru ani, iar până astăzi aproximativ 12.000 de biciclete din Timişoara poartă un număr verde. În 2009, la prima Pedalare de primăvară s-au adunat în jur de 500 de bicicliști. Anul următor erau deja 800, iar în 2011 numărul bicicliștilor a ajuns la aproximativ 1.200.



GALERIE FOTO

Pedalarea de primavara 2012
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite