EXCLUSIV 600 de euro/lună - taxa de protecţie la Poliţie pentru o firmă cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subcomisarul Virgil Crişan, arestat pentru trafic de influenţă, este acuzat că a primit timp de doi ani un „salariu" lunar de 600 de euro pentru ca unii transportatori de persoane din Gara din Arad să nu aibă probleme cu Poliţia. Taxa de protecţie includea eliminarea competiţiei şi exluderea firmei de pe lista controalelor Poliţiai Economice.

Fostul şef al Poliţiei Române l-a apărat pe bossul mafiei ţigăneşti la Curtea Supremă

Virgil Crişan, şeful Postului de Poliţie Pecica, a fost arestat în 25 august, după ce a obţinut 4.000 de euro de la familia lui Eugen Pop, aflat în arestul Poliţiei Arad. Ofiţerul promitea familiei lui Pop că în schimbul banilor poate să îl scoată pe „client" din arest, pentru că îi ştie pe procurori şi judecători. Poliţistul a reuşit doar să ajungă şi el să fie arestat pentru trafic de influenţă.

EXCLUSIV Poliţistul care lua şpagă în numele judecătorilor: „3.000 de euro, 20 de litri de ţuică de pere şi 15 kile de salam"


Relaţia din Eugen Pop, arestat pentru că a dat şpagă şi la alţi poliţişti, este veche de cinci ani. Cei doi s-au cunoscut în timpul unor audieri la Tribunalul Arad, în 2005. Atunci Eugen Pop, adminitrator al unei firme care transportă persoane din România în Occident, l-a întâlnit pentru prima dată pe poliţistul Virgil Crişan. Ulterior au mers împreună la cafele şi la masă, iar treptat transportatorului a început să-i plătească poliţistului consumaţia.

Începând cu anul 2008, poliţistul a început să îi ceară o taxă lunară lui Eugen Pop, în schimbul asigurării protecţiei pentru şoferii, clienţii şi maşinile de la firma sa, care uneori nu aveau acte în regulă. „Taxa era de 600 de euro pe lună, care se achita de obicei în două sau trei rate lunare. Mi-a spus că este ofiţer DGA sau DNA şi că ascultă toate telefoanele. Crişan mi-a promis că mă anunţă dacă îmi vor fi puse sub urmărire telefoanele. Eu am stat liniştit şi am vorbit la telefon toate procăriile tocmai pentru că eram sigur că nu sunt ascultat", a spus Eugen Pop procurorilor care l-au arestat după ce i-au ascultat luni în şir convorbirile telefonice.

AUDIO Cum a aflat poliţistul Renu de la reporterii Adevărul că trebuie să stea patru ani la puşcărie


Potrivit interceptărilor telefonice, transportatorul care lucra în zona Gării din Arad îl suna pe poliţist când în zonă apăreau concurenţa, adică alţi transportatori, cu alte maşini. Ei erau speriaţi de poliţist, care i-a promis lui Eugen Pop că maşinile sale şi oamenii săi nu vor avea probleme nici cu Poliţia Economică, nici cu ofiţerii de la Crimă Organizată. „Am încercat să nu-i mai dau bani, însă mă suna insistent, mai multe zile la rând şi în baza unor insinuări eram convins să dau banii pentru a nu mi se întâmpla nimic rău", a mai spus transportatorul. În faţa procurorilor, poliţistul a negat acuzaţiile şi îl acuză pe tranportator şi pe procurori că i-au înscenat totul.

Fostul şef al Poliţiei Române l-a apărat pe bossul mafiei ţigăneşti la Curtea Supremă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite