Procurorii de lux din Banat preiau anchetele şmecherilor care ucid pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe anchete ale unor accidente rutiere grave au fost preluate, în ultimii ani, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

Parchetulde pe lângă Judecătoria Timişoara trebuia să îl ancheteze pe fostul primar, însă procurorii de lux au preluat ei ancheta.

"Prin rezoluţia din data de 09.05.2011 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara s-a dispus, în temeiul art. 209 al. 41 C.p.p., preluarea cauzei privind accidentul rutier ce a avut loc în data de 06 mai 2011, pe DN 59, pe ruta Şag-Jebel, soldat cu decesul a trei persoane şi vătămarea corporală a alteia. Considerentele care au stat la baza acestei rezoluţii au vizat complexitatea cauzei, dată de urmările accidentului produs, impactul mediatic şi soluţionarea cu celeritate a acesteia", a declarat procurorul Camelia Miculescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

Vezi aici cine sunt victimele teribilului accident
Cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara - Secţia de urmărire penală, urmând a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Carnagiile care au şocat Banatul: câţi nevinovaţi au fost ucişi de vitezomani aroganţi, care se plimbă liberi

Touaregul implicat în accident aparţine de societatea Moldomin Moldova Nouă, autoturismul fiind condus directorul Iacob Chişărău, fost primar al oraşului de pe malul Dunării şi, în prezent, consilier judeţean de Caraş-Severin. Omul de afaceri venea la Timişoara să sărbătorească ziua de naştere a fiicei.

Italianul care a ucis trei oameni, anchetat de procurorii de lux

Un alt accident anchetat de procurorii timişoreni a fost cel produs în 2009 de Giuseppe Lancioni, de 51 de ani, a ucis trei femei într-unul dintre cele mai grave accidente de circulaţie care au avut loc în anul 2009 pe şoselele din Timiş. Italianul chiar a primit de la procurori dreptul de a circula pe şosele din România chiar în timpul anchetei.

Italianul care a primit desptul să circule din nou de la procurorul de caz şi de la judecător are două explicaţii pentru producerea accidentului, pe care avocatul său le-a prezentat reporterilor Adevărul de Seară. „Accidentul a avut loc noaptea, iar clientul meu a fost orbit de farurile unei dubiţe albe care a circulat în spatele său. Apoi dubiţa apoi a încercat să-l oprească pe clientul meu şi s-a pus în faţa sa, pentru că vedea că acesta o să ajungă în faţa trenului. Din păcate, clinetul meu a încetinit şi a ajuns pe linii, dar dubiţa a reuşit să treacă. Dubiţa nu a fost identificată, dar mecanicul de tren confirmă că a mai văzut o maşină", a spus Arcadie Anastasescu, care îl apără în instanţă pe Giuseppe Lancioni.

Italianul, venit cu soţia româncă în vizită la Timişoara, conducea spre graniţa cu Ungaria şi nu a oprit la o trecere de cale ferată din judeţul Timiş. Automobilul Kia condus de Lancioni, în care se mai aflau trei femei, a fost izbit în plin de un tren.

Femeile au murit imediat după impact, însă şoferul a scăpat cu răni uşoare. Una dintre ele era soţia şoferului, Dorina Toda, de 41 de ani. În maşină se mai afla sora geamănă a soţiei, Domnica Toda, şi încă o femeie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite