TIPIC ROMÂNESC: EI DISTRUG, NOI PLĂTIM Primăria Timişoara plăteşte din bani publici 350.000 de euro pentru un muncitor iresponsabil care a aruncat o casă în aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Munictorii de la Societatea Drumuri Municipale din subordinea Primăriei Timişoara, care săpau şanţuri, au agăţat tevile de gaz şi au aruncat în aer o casă din Timişoara, în mai 2008. Astăzi, Consiliul Local Timişoara a aflat că trebuie să-i plătească proprietarului despăgubiri de 350.000 de euro.

O fostă profesoară a murit de frig în apartamentul ei aflat într-un bloc fără apă, încălzire şi lumină din Timişoara

Societatea Drumuri Municipale nici măcar nu a făcut o anchetă internă ca să identifice muncitorii care s-au făcut vinovaţi pentru explozia care a distrus casa de pe strada Alexandru Vlahuţă, nr. 10, din Timişoara. Muncitorii încercau să repare drumul, dar au rupt o ţeavă de gaz, care s-a acumulat sub casa. După explozie au mai rămas trei pereţi din imobil, iar proprietarul a câştigat în instanţă 350.000 de euro.

Reprezentanţii Consiliului Local Timişoara au acceptat ca în principiu banii să fie plătiţi din buzunarele timişorenilor, dar s-au arătat în acelaşi timp consternaţi că nu s-a făcut nicio anchetă internă care să identifice muncitorul sau muncitorii care se fac vinovaţi de explozie.

Explozie la Timişoara: Doi tineri au fost arşi şi o casă a fost distrusă. Un cartier nu are gaz, iar un bulevard este blocat


"Muncitorii şi şoferul de pe utilajul care a săpat sunt vinobaţi. Fosta conducere este vinovată, pentru că nu a făcut anchetă", a declarat Octavian Bulboacă, şeful SDM.  "E jenant că nu s-a făcut o anchetă internă ca să se stabilească cine e vinovatul şi că s-a ascuns totul sub preş.", a declarat viceprimarul Adrian Orza, viceprimarul Timişoarei.

VOCEA BANATULUI Terorişti prin incompetenţă

Proprietarul este dispus să lase 100.000 de euro din bani şi este mulţumit dacă primăria i-ar achita doar 250.000 de euro, în termen de şase luni. Primăria a declarat că nu vrea să plătească banii şi că merge în instanţă, la Curtea de Apel Timişoara, pentru că în acest caz sentinţa Tribunalului Timiş nu este definitivă. Cu toate acestea, proprietarul poate să execute silit în orice moment Societatea Drumuri Municipale.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite