O firmă de salubrizare din Lugoj a preluat deponeul de la Ghizela

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deponeul ecologic de la Ghizela
Deponeul ecologic de la Ghizela

Societatea Salprest, care are ca acţionar unic Consiliul Local Lugoj, este noul operator al deponeului de la Ghizela la un an după ce acesta a fost predat „la cheie" autorităţilor judeţene, după cum informează site-ul redesteptarea.ro.

Deponeul de la Ghizela a fost predate autorităţilor judeţene în urmă cu un an, dar de atunci a fost blocat de contestaţiile depuse la licitaţia pentru desemnarea unui operator. Conform site-ului redesteptarea.ro, ideea de a acorda Salprestului operarea temporară a deponeului este a vechii conduceri a judeţului, care a fost presată să găsească urgent un operator din cauza amenzilor usturătoare pe care le puteam primi de la Uniunea Europeană pentru faptul că depozitarea gunoaielor în actualele gropi din judeţ este ilegală.

Primele imagini de la deponeul de la Ghizela

Contractul cu firma Salprest a fost atribuit direct şi este valabil şase luni. Dacă atribuirea unui operator permanent va dura mai mult de şase luni, este posibil ca şi contractul cu Salprest Lugoj să se prelungească. Primarul Lugojului a confirmat pentru Redesteptarea că firma Consiliului Local va fi operatorul pentru şase luni la deponeu. „Da, s-a semnat deja contractul. Salprest este operatorul pentru Ghizela. Vom angaja aproximativ 14 oameni şi din Lugoj, şi din Ghizela. Pentru Lugoj este un avantaj imens faptul că vom transporta gunoiul din groapa provizorie până la Ghizela la costuri minime", a declarat Francisc Boldea pentru sursa citată.

Lucrarile la deponeul ecologic din localitatea Ghizela au fost finalizate in iulie 2011, întreaga lucrare costând 21 milioane de euro, bani din fonduri europene şi de la Consiliul Judeţean Timiş.

Satul de pe muntele de gunoi al timişorenilor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite