Coşmarul timişorenilor de la Londra: „Ne aşteptăm la orice. Dacă e să se întâmple, nu vom scăpa!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin are 24 de ani şi locuieşte în Londra de trei ani. Spune că groaza este cuvântul care descrie atmosfera din oraş. Tânărul se aşteaptă din moment în moment, să fie ţinta unui incident.

„Mă îngrozesc în fiecare dimineaţă când văd ziarele şi emisiunile de ştiri care prezintă situaţia din oraş", spune tânărul timişorean care locuieşte în Marea Britanie de mai bine de trei ani. Florin Iancu a plecat spre insula britanică pentru a lucra, după ce şi-a pierdut locul de muncă din ţară. El munceşte chiar în aeroportul Heathrow, de lângă capitala Angliei. „Nu ştim în ce zi ne trezim că suntem asediaţi. E teroare aici. Dacă un prieten întârzie, îl sunăm automat, pentru că ne trec gânduri negre prin minte", spune acesta. „Am ajuns la concluzia că suntem neputincioşi. Ne aşteptăm la orice. Dacă e să se întâmple, nu vom scăpa!", a declarat Florin.

C.A. s-a născut la Arad, a urmat facultatea la Timişoara, iar în urmă cu trei ani s-a mutat în capitala Marii Britanii. Spune că violenţele din ultimele zile sunt „ceva de inimaginat" şi că l-au determinat să fie de trei ori mai atent, fie e că la serviciu sau acasă. „Totul se desfăşoară sub ochii noştri şi nu înţeleg de ce forţele de ordine nu acţionează, de ce sunt atât de înspăimântate de nişte copii", a spus arădeanul stabilit la Londra. „Până la urmă, majoritatea «răsculaţilor» au vârste cuprinse între 16,17, 20 de ani, deci sunt nişte copii, iar acesta e rezultatul educaţiei pe care le-au oferit-o părinţii, şcoala, societatea", a adăugat acesta. Tânărul a explicat că, în opinia sa, adolescenţii britanici ajunşi la vârsta de 16 ani consideră că nimeni nu le poate face niciun rău. „Cât despre revolta în sine, ce pot spune? Nu te simţi în siguranţă, stai de trei ori mai atent. Este foarte trist ce se întâmplă aici", a mai declarat artistul.

Citeşte şi:

Român din Londra: "Acțiunile antisociale sunt făcute de niște scursuri ale societății, foarte mulți fiind englezi care trăiesc de generaţii doar pe banii statului"

Urmăreşte alte declaraţii alte românilor stabiliţi în Londra pe timisoara.adevarul.ro

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite