Situaţie fără precedent: Timişoara este oraşul cu cele mai ieftine apartamente din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform unui studiu realizat de experţii imobiliare.ro, cel mai mare oraş din Vestul ţării a ajuns, ca în luna iunie, să fie cel mai ieftin dintre oraşele mari din România, în ceea ce priveşte preţurile apartamentelor noi şi vechi scoase la vânzare.

Chiar dacă şi în restul oraşelor mari din ţară se observă un trend descrescător al tarifelor impuse de proprietari şi dezvoltatori imobiliari, la Timişoara segmentul imobiliar a fost cel mai afectat.

Proprietarii din Timiş scad pretenţiile şi chiriile pentru perioada verii

Studiul imobiliare.ro arată că tendinţa de scădere a preţurilor din ultimele luni s-a concretizat în luna iunie în preţuri foarte mici comparativ cu celelalte regiuni. Astfel, un tarif mediu pentru un metru pătrat util ar fi de 874 de euro în Capitala Banatului, diferenţa de preţ faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut fiind de aproximativ 12 la sută. Cele mai mari scăderi de preţ au fost observate la apartamentele vechi, preţul mediu actual ajungând la sub 870 de euro metru pătrat. Conform acestui studiu, luna iulie este a treia lună în care preţurile scad şi că situaţia din oraşul de pe Bega este unică pe piaţa imobiliară din Banat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite