Proprietarii din Timiş scad pretenţiile şi chiriile pentru perioada verii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia socio-ecomonică actuală face ca proprietarii apartamentelor de închiriat să fie mai înţelegători şi dispuşi să negocieze chiar şi numărul de persoane care vor locui în apartamentele lor.

Timişorenii care aveau apartamente în chirie au scăzut gradual din preţuri suficient de mult încât s-a ajuns la situaţia în care nu mai pun preţ pe condiţiile pe care le oferă şi nu mai sunt la fel de pretenţioşi atunci când îşi aleg chiriaşii. „Până acum erau proprietari care cumpărau apartamente şi le amenajau pentru închiriere. În ultimul timp, investiţiile în apartamente au scăzut. Preferă să lase din preţ decât să investească în apartamente", a spus Andrei Văcaru, consultant imobiliar. Astfel, chiar şi în zonele în care apartamentele ofereau un anume confort, chiar şi la preţuri mai mari, lucrurile stau altfel. „În Campus nu mai pune accent pe dotări sau amenajări, pentru că uzura e mai mare în cazul studenţilor. Oricum, proprietarii ştiu că dacă închiriezi apartamenul unui student, acolo vor sta mai muţi", a explicat Puiu Bălan, agent imobiliar de 16 ani.

Fără nazuri

Proprietarii care nu mai pun preţ reamenajarea locuinţelor ce urmează să fie închiriate evită să mai ridice şi alte discuţii atunci când vine vorba de chiriaşi. „Unii mai fac nazuri, dar mulţi preferă să-şi achite ratele din bănci decât să ţină apartamentele neocupate", a spus Adrian Văcaru. Mai mult, odată cu începerea vacanţei pentru studenţi, unii dintre proprietari vor negocia din nou preţul chiriei pentru perioada verii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite