Cu tramvaiul la sat. Primul tren ușor va lega Timișoara de comuna Moșnița Nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociația Metropolitană de Transport caută finanțare să lege Timișoara de comunele limitrofe prin extinderea liniilor de tramvai. Autobuzele care circulă în zona metropolitană vor fi înlocuite de trenuri ușoare.

Persoanele care fac naveta din comunele din jurul Timișoarei vor putea călătorii în viitorul apropiat cu tramvaiul. Asociația Metropolitană de Transport, care a luat ființă în 2009, vrea să obțină fonduri europene pentru înlocuirea autobuzelor cu linii de tramvai. “Transportul electric este și ecologic și mai economic. Pe viitor vor fi înlocuite autobuzele care fac circulă deja în zona metropolitană cu tramvaie și troleibuze. Sunt așa zisele trenuri ușoare. Ele pot circula în Timișoara doar pe cele nouă linii modernizate, dar urmează acum și refacerea celorlalte linii. Deocamdată se caută finanțare pentru aceste proiecte”, a declarat Lăcrămioara Condea, purtător de cuvânt la Primăria Timișoara. Prima linie de tramvai extinsă va fi cea spre comuna Moșnița Nouă.

Autoritățile locale vor organiza o dezbatere publică pe 23 august, în Sala de Sport din Moșnița Nouă, cu privire la impactul asupra mediului, la care sunt invitați locuitorii din localitatea.

Transportrul Metropolitan a demarat în 2009, când s-au pus în circulație autobuzele pe rutele Ghiroda Moșnița Nouă. În acest moment există curse ale RATT-ului și spre Giarmata, Sânmihaiul German sau Dudeștii Noi, urmând să se extindă și spre alte comune. Primul troleibuz metropolitan va fi cel spre Ghiroda, pentru care urmează să se prelungească linia 11.

Citiți și:

Timişorenii circulă la standarde europene cu autobuze Mercedes "high-tech" FOTOGALERIE

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite