Timişorenii circulă la standarde europene cu autobuze Mercedes "high-tech" FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuzele Mercedes Conecto G de ultimă generaţie vor circula în Timişoara
Autobuzele Mercedes Conecto G de ultimă generaţie vor circula în Timişoara

Transportul din Timişoara se adaptează la ultimele standarde europene. Primele zece autobuze Mercedes Conecto G cu burduf au sosit deja în oraş, urmând ca până în luna decembrie să mai ajungă din Germania încă 20.

Având o lungime de 18 metri, autobuzul are o capacitate de transport de 143 de persoane dintre care 41 de locuri pe scaun. Vehiculul nu are scări, ci se înclină cu zece cm pe o parte când se află în staţie, pentru a facilita accesul persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi. Are şi o trapă manuală pentru cărucioare. De asemenea, la bord are echivalentul “cutiei negre” la avioane, unde se stochează întreg traseul parcurs de autobuz.
De 100 de ani construim autobuze. Pasagerii pot fi siguri că sunt confortabile, sigure şi au funcţiune economică. Au rampă pentru persoane cu handicap, aer condiţionat, caldură şi capacitate de 140 de persoane”, a spus Johannes Lehmann, director general Evo Bus.



Investiţie de 9 milioane de euro


Autobuzele vor intra în circulaţie la începutul lunii viitoare, după ce vor fi inmatriculate. Acestea vor circula pe traseul 33, 40 şi 43. Investiţia se ridică la aproape 9 milioane de euro. Autobuzele au o garanţie de cinci ani sau 250.000 de kilometri.
“Este un prim lot de autobuze Mercedes cu burduf. Următoarele 20 vor veni până pe 30 decembrie. Acestea respectă toate normele europene de transport public, iar pasagerii vor avea parte de siguranţă şi confort. Urmează dezvoltarea transportului public pe Bega, până în 2012 şi pe urmă procesul de reînnoire a tramvaielor”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.



Dotări premium high-tech

Cele 30 de autubuze articulate Mercedes Conecto G, sunt dotate cu cele mai noi sisteme de monitorizare şi informare călători. Informaţiile despre rute sunt transmite în interior cu ajutorul a două ecrane LCD. Autobuzele sunt dotate cu cemere de supraveghere interioară şi exterioară. Toate autobuzele sunt dotate cu sisteme ultra-moderne de localizare şi transmitere a datelor cu conexiuni GPS, GSM, GPRS şi WiFi.



Mercedes Conecto G
Mercedes Conecto G
Mercedes Conecto G
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite