Şansele de angajare ale timişenilor cresc odată cu numărul şomerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de locuri de muncă libere şi o rată a şomajului care creşte uşor, aşa arată situaţia în judeţul Timiş. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş oferă mii de locuri de muncă în fiecare lună, pentru toate nivelurile de pregătire. Cu toate acestea numărul şomerilor a crescut în luna aprilie, faţă de perioada precedentă.

Dacă în luna martie a acestui an în judeţul Timiş avea o rată a şomajului de 4, 5 la sută, la analizele făcute la finalul lunii trecute arată că aceasta a ajuns la 4,56 la sută.  Diferenţa nu este foarte mare sau sugestivă, dar există, în condiţiile în care numărul locurilor de muncă este şi el mai mare faţă de situaţia din luna martie. Atunci doar 2.150 dintre timişeni puteau spera să se angajeze, dintre care puţin peste 200 cu studii superioare, pe când în aprilie au fost mai bine 2.200.

Timişul are 15.500 de şomeri, dar o treime dintre angajatori se confruntă cu dificultăţi în ocuparea poziţiilor cheie

Datele arată şi faptul că în Timiş sunt din ce în ce mai mulţi timişeni cu studii superioare care rămân fără loc de muncă. O creştere se observă şi în numărul tinerilor sub 25 de ani care nu reuşesc să îşi găsească un job.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite