Primii vameşi şi poliţişti acuzaţi de şpagă, eliberaţi: au invocat că soţiile şi copiii sunt bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, zilele trecute, eliberarea a trei dintre vameşii şi poliţiştii de frontieră arestaţi la Moraviţa, în scandalul "şpagă la vamă". Ei au fost eliberaţi după ce au invocat probleme de sănătate ale soţiilor sau ale copiilor, iar magistraţii au considerat că aceştia pot fi cercetaţi în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara.

„Vama Moraviţa este stat în statul şpăgii“

Agentul Stoian Petcov, cel care avea copilul grav bolnav, a fost eliberat de judecători, iar vameşul Oliwer Chevereşan a părăsit şi el sediul arestului. Alt vameş arestat la Moraviţa a fost eliberat de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Marius Manciu a primit interdicţia de a părăsi ţara. Avocatul lui Manciu a invocat faptul că poliţistul are o situaţie familială deosebită: doi copii minori şi soţia grav bolnavă.

Cum a căzut brusc la pat, grav bolnav, bossul vameşilor şpăgari, după ce a aflat că e urmărit penal pentru favorizarea infractorului

Cei trei au fost arestaţi în urmă cu două săptămâni, în urma descinderilor de la Vama Moraviţa. Ei sunt acuzaţi de luare de mită în formă continuată, însă la recursul arestării, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au hotărât să ţină cont de situaţia din familiile celor arestaţi. Cei mai mulţi poliţişti şi vameşi au susţinut că au probleme în familie şi că nu pot să stea după gratii. Scuzele sunt diverse: că au copii de crescut, au salarii mici, neveste bolnave, au de absolvit facultăţi şi au toţi probleme de sănătate.

Şeful poliţiştilor de frontieră şpăgari: „Nu ştiam că se lua mită. Sunt şocat!"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite