Solidare cu mamele celor patru copii morţi în maternitatea din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mămicile din Timişoara care au trecut prin suferinţa provocată de pierderea copiilor la puţin timp după ce le-au dat viaţă, voluntari E.M.M.A, şi-au dat întâlnire astăzi la sediul asociaţiei Şcoala Mamei Junior. Femeile au aprins lumânări şi s-au rugat pentru copiii care au murit înainte de vreme, dar şi pentru familiile lor. Gestul a  fost unul simbolic, de solidaritate cu mamele celor patru micuţi care au murit în ince

Angela Şerban, Lăcrămioara Atudiresei şi Mihaela Şuşu sunt „mame de îngeri". Timişorencele au trecut prin durearea cumplită de a rămâne fără pruncii cărora le-au dat naştere. Cele trei mame de îngeri, membre ale asociaţiei E.M.M.A, împreună cu Ioana Vârtosu, reprezentanta Asociaţiei Şcoala Mamei Junior au vrut să fie alături de mamele celor patru copilaşi care au decedat în incubatoarele din Maternitatea Giuleşti. Aşa că s-au întâlnit astăzi, la ora 14.00, ca să aprindă o lumânare şi ca să spună o rugăciune pentru micuţi şi familiile lor. „Din păcate, durerea lor nu poate fi luată cu nicio vorbă, niciun gest, cu nicio acţiune. Important este şă ştie că cineva se gândeşte la ei", a spus Angela Şerban.

image

Tinerele înţeleg perfect durerea şi chinul părinţilor care şi-au pierdut copiii în tragicul incident de la Maternitatea Giuleşti. „Înveţi să treci, înveţi să te minţi că puiul tău există undeva, dar că nu poate fi cu tine", a spus Mihaela Şuşu. Membrele Asociaţiei E.M.M.A îi sfătuiesc pe apropiaţii persoanelor care trec printr-o astfel de situaţie să fie răbdători şi să nu încerce să spună cuvinte de alinare, doar pentru a le spune. „Nu ajută pe nimeni dacă spui <<lasă că faci altul>> sau <<aşa a vrut Dumnezeu>>. Oamenii nu o spun din răutate, dar cei din jur nu ştiu cum să reacţioneze", a spus Angela Şerban. 

Tragedia din Giuleşti a impresionat mamele din Arad care se tem de siguranţa bebeluşilor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite