Aproape 900 de liceeni au dansat pe muzica lui Strauss ca să intre în Cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au încercat şi anul trecut să doboare recordul pentru cel mai sincronizat dans din lume, liceenii din capitala Banatului au venit în număr mare în Piaţa Victoriei pentru a fi siguri că anul acesta vor reuşi.

Nici mai mult nici mai puţin de 880 de elevi şi profesori de la 12 dintre liceele timişorene au venit îmbrăcaţi în alb şi mov în centrul oraşului pentru a stabili un record. Încercarea eşuată de a doborî recordul încă de anul trecut i-a făcut pe tineri să fie mult mai convinşi de cauză. Astfel, dacă  în 2009 la eveniment au participat doar 196 de elevi din Timişoara, anul acesta numărul lor a crescut de aproape şase ori.

image

„Anul trecut a fost foarte frumos şi am văzut că anul acesta s-au adunat mai mulţi copii, aşa că ne-am hotărât să participăm din nou. Este un lucru pe care poţi să îl povesteşti mai departe", a spus Milanca Ianoşel, de 17 ani, elevă la Liceul Dositei Obradovici din Timişoara.

În timp ce elevii timişoreni dansau pe muzica lui Johan Strauss în faţa Operei din Timişoara, alţi peste 20.000 de tineri din mai multe ţări europene ca Austria, Ungaria, Macedonia, Bosnia, Herţegovina, Slovacia, Croaţia, Serbia, Slovenia, Italia, Cehia şi Muntenegru. Cu toţii au încercat să doboare un record stabilit în 2008 când nu mai puţin de 27.040 de tineri au dansat în acelaşi timp.

image

Manifestarea a fost organizată de elevii de la  Liceul  „Dositei Obradovici". Tinerii din Timişoara vor afla dacă au stabilit un nou record pentru cel mai sincronizat dans din lume, peste câteva zile.

Cea mai mare halbă de bere din lume a fost prezentată de zilele oraşului

Bănăţenii intră în Cartea Recordurilor cu cea mai mare lampă din lume

Timişoara se poate mândri deja cu cea mai mare lampă care s-a construit vreodată. Lampa este montată în Piaţa 700 şi aminteşte de un moment important în istoria oraşului, când Timişoara a devenit primul oraş din Europa iluminat electric. Mai mult, în capitala Banatului există şi o halbă de bere uriaşă care poate fi cea mai mare halbă de bere din lume, înaltă de şase metri şi cu o capacitate de 11.000 de litri.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite