Bătaie pe joburile pentru proaspeţii absolvenţi de facultate din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de absolvenţi s-au înghesuit pentru o şansă la un job stabil. Aproape 1.000 de locuri de muncă pentru tineri au fost puse la bătaie de angajatorii din judeţ la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”.

Zeci de CV-uri şi niciun răspuns de la angajatori. Situaţia este una cu care absolvenţii s-au obişnuit deja. Tocmai de aceea, sute de tineri din Timişoara nu au ratat oportunitatea de a se întâlni faţă în faţă cu angajatorii.

Ionela Ionescu, de 23 de ani, a absolvit vara aceasta Facultatea de Horticultură şi imediat după examenul de licenţă a pornit în căutare de job. Tânăra şi-a încercat norocul şi la bursa locurilor de muncă în speranţa că va reuşi să atragă atenţia unui recruiter. „Am trimis foarte multe CV-uri, dar majoritatea angajatorilor caută oameni cu experienţă cel puţin un an”, a spus tânăra.

Brăila: Aglomeraţie la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi/VIDEO

Timp de trei luni, tânăra a fost angajată ca şi agent de vânzări, dar a fost nevoită să renunţe din cauza programului impus de angajator. Ionela a venit din Craiova să studieze la Timişoara în speranţa că va reuşi să îşi găsească un loc de muncă aici, la terminarea studiilor. „Aş vrea să rămân în Timişoara, să îmi găsesc ceva în domeniul amenajărilor. Ştiu că e greu şi m-am hotărât să încerc şi în alte domenii”, a spus absolventa, care spera ca în termen de trei luni să reuşească să-şi găsească un job stabil.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite