EDIŢIA DE VEST Povestea cursei Wizz Air din Spania cu escală la arest în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasagerii unui avion Wizz Air plecat din Madrid au ajuns acasă cu peripeţii şi 16 ore întârziere. În aeronava care venea de la Madrid se aflau şi bebeluşi, dar acest lucru nu a contat, iar oamenii au fost daţi afară din aeroportul din Budapesta pentru că au protestat.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

140 de persoane, din care mai mult de jumătate erau români, au trăit ieri o experienţă urâtă. Călătorii şi-au cumpărat bilete în valoare de cel puţin 200 de euro pentru un zbor către România, din Spania. Cursa Wizz Air Madrid – Timişoara trebuia să aterizeze în capitala Banatului în noaptea de luni spre marţi. Din cauza unor probleme tehnice, avionul a decolat cu întârziere şi în loc să aterizeze la Timişoara a fost deviat iniţial către Arad. După alte câteva minute, pasagerii au aflat cu stupoare că punctul final al călătoriei va fi Budapesta.

Citeşte şi:
VIDEO Români arestaţi de poliţie pe aeroportul din Budapesta pentru că au protestat împotriva companiei Wizz Air
Pasagerii unei aeronave ce efectua cursa Madrid-Timişoara, blocaţi în Budapesta

„Am fost trataţi ca ultimii oameni. Nu ne-au dat apă sau măcar un colţ de pâine. Ne-au promis că vom ajunge în ţară cu un alt avion. De fapt, ne-au aruncat în stradă. Am ajuns cu 16 ore întârziere la Timişoara. Nu i-a interesat nici măcar faptul că erau bebeluşi printre noi”, a spus Elena Miodrag.  Pentru că au protestat la Budapesta, zece români au fost reţinuţi de poliţie. Pasagerii care nu au ajuns la arest au fost daţi afară din aeroport. Oamenii au aşteptat sosirea autocarelor în stradă.

Efect al unei greve
Conform reprezentanţilor companiei Wizz Air, aeronava a decolat cu aproape patru ore întârziere din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian din Franţa, ţară peste care urma să zboare avionul. Din cauza întârzierii, avionul nu a mai putut ateriza la Timişoara, iar ceaţa nu a permis aterizarea la Arad. Aşa au ajuns la Budapesta. „Cauzele au fost în afara controlului companiei. Wizz Air a depus toate eforturile posibile pentru a transporta pasagerii la destinaţie cât mai repede în condiţiile date", a precizat Daniel Amzăr, reprezentant al companiei Wizz Air.



Parcare prea scumpă
Nici rudele pasagerilor nu au petrecut ore uşoare la Timişoara. Cei care au venit să-şi ia rudele de la aeroport, în toiul nopţii, au aşteptat peste 16 ore. La plecare au constatat că au de achitat sume foarte mari pentru parcare. Unii nu au avut bani.  Cei mai mulţi aflaţi în această situaţie au fost oameni veniţi din Deva, Reşiţa şi Arad. În cele din urmă, conducerea Aeroportului Timişoara nu a mai pretins sumele pentru parcare şi a permis ieşirea. Oamenii au reproşat faptul că nu au fost anunţaţi din timp că avionul nu va mai ateriza la Timişoara.
Mulţi dintre călători au bilete de întoarcere în Spania, la Madrid, cu aeronave Wizz Air, însă se tem că păţesc alte peripeţii neplăcute şi la întoarcere. Mulţi dintre cei 140 de călători au depus plângeri la ghişeul Wizz Air din incinta aeroportului din Timişoara, prin care solicită returnarea banilor daţi pe bilet.

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite