VIDEO Români arestaţi de poliţie pe aeroportul din Budapesta pentru că au protestat împotriva companiei Wizz Air

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion Wizz Air care a decolat ieri de la Madrid şi urma să aterizeze azi-noapte pe aeroportul din Timişoara, a aterizat la Budapesta. Mai bine de 140 de persoane au rămas blocate pe aeroportul din capitala Ungariei.

UPDATE, ORA 15:30 Călătorii cursei Madrid-Timişoara au ajuns după 16 ore de chin, cu autocarele, la Aeroportul "Traian Vuia" din Timişoara. Declaraţiile oamenilor arată cum au fost aceştia umiliţi de Wizz Air şi de angajaţii aeroportului din Budapesta

UPDATE, ora 12.15: Conform reprezentanţilor companiei Wizz Air, aeronava a decolat cu aproape patru ore întârziere din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian din Franţa, ţară peste care urma să zboare avionul. Din cauza întârzierii, avionul nu a mai putut ateriza la Timişoara, iar ceaţa nu a permis aterizarea la Arad. Astfel, cei peste 140 de pasageri au ajuns la Budapesta, de unde au fost preluaţi de autocare şi urmează să ajungă în curs de câteva ore la Timişoara. „Cauzele au fost în afara controlului companiei. Wizz Air a depus toate eforturile posibile pentru a transporta pasagerii la destinaţie cât mai repede în condiţiile date", a precizat Daniel Amzăr, reprezentant al companiei Wizz Air.

UPDATE, ora 10.30: Rudele pasagerilor care au aterizat la Budapesta au rămas şi ele blocate pe aeroportul timişorean pentru că nu mai au bani să achite taxa de parcare. Oamenii au aşteptat în zadar, de la miezul nopţii, ca avionul să aterizeze la Timişoara şi nu au primit nicio informaţie în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. Majoritatea oamenilor sunt din Deva, Reşiţa, Arad.

image

Reprezentanţii aeroportului timişorean au spus că aterizarea aeronavei Wizz Air nu a mai fost posibilă după ora la care aceasta era programată din cauza unor lucrări de întreţinere care s-au făcut pe piste. „Peste noapte, pe Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara au avut loc lucrări de marcare a pistelor. Aceste lucrări s-au desfăşurat în intervalul orar în care niciun avion nu era programat să aterizeze. Cursa Wizz Air de la Madrid era programată să aterizeze înainte de miezul nopţii. Nu avem responsabilitate în acest caz", a spus Nicoleta Trifan, purtător de cuvânt al Aeroportului „Traian Vuia" din Timişoara. Din cauza întârzierii zborului, avionul a fost redirecţionat spre Budapesta, cu toate că reprezentanţii aeroportului timişorean au oferit alternativa aterizării la Arad, în intervalul de ore 1.00-5.00, atunci când s-au efectuat marcaje pe pistă. Pasagerii urmează să ajungă în câteva ore pe aeroportul timişorean, cu două autocare.



Vasile Bercea îşi aşteaptă rudele din Spania care au plătit câte 200 de euro pentru un bilet. „M-au sunat din oră în oră să merg după ei, să îi iau cumva de acolo. Au fost alungaţi din aeroport. Doar acum au găsit o soluţie pentru ei. I-au tratat ca pe ultimii oameni", a spus bărbatul.

image

Aeronava era aşteptată la Timişoara imediat după miezul nopţii, dar a plecat de la Madrid cu o întârziere de aproximativ patru ore. Avionul nu a mai avut condiţii să aterizeze pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia" din Timişoara astfel că aeronava a fost redirecţionată spre aeroportul din capitala Ungariei. Zece români au protestat pe aeroport cerând transport spre Timişoara, destinaţia pentru care au plătit biletul. Rudele pasagerilor au spus că cei care au protestat au fost reţinuţi de poliţiştii unguri pentru că au făcut scandal.

Vom reveni cu video

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite