Vasile Blaga candidează din partea PD-L Timiș pentru alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Partidului Democrat - Liberal, filiala Timiș, au anunțat astăzi listele cu propunerile pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în 9 decembrie. Pe listă se regăsește și numele lui Vasile Blaga. 

Pe lângă Blaga, lista cu propunerile PD-L pentru alegerile parlamentare conține și alte nume cunoscute. Printre candidați se află Valeriu Tabără, Alin Popoviciu, Gheorghe Nodiți și Gheorghe David. Pentru cele 14 colegii, lista îi mai cuprinde și pe: Mihăiță Bojin, Dorin Cândea, Aurel Frugină, Tiberiu Lelescu, Marinel Pașca, Marin Popescu, Petru Roman, Alain Rus și Cornel Sămărtinean. De pe listă lipsesc totuși alte nume importante, cum ar fi Constantin Ostaficiuc, Marius Dugulescu sau Dorel Borza.

Deocamdată, numele de pe listă sunt doar niște propuneri care trebuie mai apoi validate de PD-L Timiș, dar și de conducerea centrală a Partidului Democrat - Liberal. Vasile Blaga este în prezent senator bucureștean, președinte al Partidului Democrat - Liberal și fost președinte al Senatului României. 

Cum se împart locurile în Alianța România Dreaptă

PDL a convenit împreună cu aliaţii săi formula de împărţire a locurilor eligibile pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Potrivit calculelor făcute la vârful alianţei, sunt considerate eligibile în jur de 140 de colegii. PDL va lua grosul acestor colegii, iar 30 de locuri vor fi repartizate către candidaţi desemnaţi de PNŢCD şi Forţa Civică.

Pentru a se realiza această ţintă, PDL va oferi partidelor aliate, în medie, câte două colegii în fiecare judeţ. În principiu, respectivele colegii nu vor fi din rândul celor câştigate în 2008 de către PDL-işti, astfel încât actualii parlamentari să îşi poată păstra candidaturile. De asemenea, colegiile vor fi alese în aşa fel încât aliaţii PDL să obţină numărul de locuri eligibile la nivel naţional.

După împărţirea colegiilor între partide, fiecare formaţiune îşi va desemna candidaţii. Liderii formaţiunilor componente şi-au identificat, deja, colegiile în care vor să candideze.

Citiți mai multe despre cum se împart locurile eligibile în coaliția de dreapta

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite